Mamman lihapullapasta

Rusinoita ja pinjansiemeniä sisältävät lihapullat tomaattikastikkeessa ovat parhaimmillaan keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Mamman lihapullapasta + viinisuositus
Porsas Porsas Porsas
Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza
6-8 HLÖ
45-60 MIN
CAMPANIALAISET LIHAPULLAT
750 g sika-nautajauhelihaa
3 palaa hieman kuivahtanutta paahtoleipää
½ dl vettä tai valkoviiniä
2 kananmunaa
1 dl pinjansiemeniä
½ dl korintteja tai 1 dl rusinoita
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1 Solo-valkosipulinkynsi
1 ½ dl raastettua parmesaania
¼ tl mustapippuria
½- 1 tl suolaa
LISÄKSI
1 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl voita
TOMAATTIKASTIKE
2 keskikokoista sipulia
1 solo-valkosipulinkynsi
2­-3 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
3 tlk (1,2 kg) tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa mustapippuria
1 Tee lihapullataikina. Leikkaa leivästä kuoret pois ja murentele leipä, liota pehmeäksi vesi tai viinitilkassa. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset keskenään ja anna taikinan seisoa tomaattikastikkeen valmistumisen ajan.
2 Tee tomaattikastike. Silppua sipulit ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulisilput öljyssä ja lisää pannulle valkoviini. Anna kiehahtaa: Lisää loput ainekset ja hauduta kastiketta vähintään puoli tuntia, mieluimmin kauemminkin.
3 Pyörittele mureketaikinasta lihapullia. Levitä vehnäjauhot lautaselle ja pyörittele lihapyörykät vehnäjauhoissa. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista lihapullat voissa. Lihapullien tarvitsee vain ruskistua, ne kypsyvät loppuun tomaattikastikkeessa. Voit myös kypsentää pyörykät 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tällöin niitä ei tarvitse jauhottaa.
4 Pane lihapyörykät tomaattikastikkeeseen ja anna niiden kypsyä siinä pastan kypsymisen ajan.
5 Tarjoa keiteyn spaghetin tai penne-pastan kanssa.
Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen

1 Tee lihapullataikina. Leikkaa leivästä kuoret pois ja murentele leipä, liota pehmeäksi vesi tai viinitilkassa. Hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki lihapullataikinan ainekset keskenään ja anna taikinan seisoa tomaattikastikkeen valmistumisen ajan.
2 Tee tomaattikastike. Silppua sipulit ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulisilput öljyssä ja lisää pannulle valkoviini. Anna kiehahtaa: Lisää loput ainekset ja hauduta kastiketta vähintään puoli tuntia, mieluimmin kauemminkin.
3 Pyörittele mureketaikinasta lihapullia. Levitä vehnäjauhot lautaselle ja pyörittele lihapyörykät vehnäjauhoissa. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista lihapullat voissa. Lihapullien tarvitsee vain ruskistua, ne kypsyvät loppuun tomaattikastikkeessa. Voit myös kypsentää pyörykät 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tällöin niitä ei tarvitse jauhottaa.
4 Pane lihapyörykät tomaattikastikkeeseen ja anna niiden kypsyä siinä pastan kypsymisen ajan.
5 Tarjoa keiteyn spaghetin tai penne-pastan kanssa.
Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen

CAMPANIALAISET LIHAPULLAT
750 g sika-nautajauhelihaa
3 palaa hieman kuivahtanutta paahtoleipää
½ dl vettä tai valkoviiniä
2 kananmunaa
1 dl pinjansiemeniä
½ dl korintteja tai 1 dl rusinoita
1 dl silputtua lehtipersiljaa
1 Solo-valkosipulinkynsi
1 ½ dl raastettua parmesaania
¼ tl mustapippuria
½- 1 tl suolaa
LISÄKSI
1 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl voita
TOMAATTIKASTIKE
2 keskikokoista sipulia
1 solo-valkosipulinkynsi
2­-3 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
3 tlk (1,2 kg) tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa mustapippuria
Lisää muistilistaan