Kantarellirisotto & Lindeman's Chardonnay

Tuo ripaus syksyistä aurinkoa lasiin ja lautaselle! Australian klassikko-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa.
Kanttarellirisoton ohje + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
2 rkl voita
2 salottisipulia
½ l puhdistettuja kantarelleja
4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)
2 dl Lindeman's Chardonnay -valkoviiniä
1 ½ l kasvislientä
1 dl raastettua parmesanjuustoa
suolaa & mustapippuria myllystä
Valmistusohjeet:
1 Puhdista ja paloittele sienet. Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.
2 Laita sienet kuivaan kasariin ja kypsennä niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.
3 Lisää sienten joukkoon voi ja pieneksi pilkottu sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua.
4 Lisää riisi joukkoon ja kääntele lastalla kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
5 Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa kunnes siitä on haihtunut puolet. Ala lisätä kuumaa kasvislientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa vispilällä usein, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.
6 Risotto kypsyy vajaassa 20 minuutissa ja siinä saa olla hieman purutuntumaa. Jätä risotto melko löysäksi, sillä se vetäytyy hieman jäähtyessään ennen tarjoilua.
7 Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman kasvislientä, jos risotto on liian jäykkää.
8 Tarjoile heti Lindeman's Chardonnay -valkoviinin kanssa.
Valmistusohjeet:
1 Puhdista ja paloittele sienet. Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa kasvisliemi kiehuvaksi.
2 Laita sienet kuivaan kasariin ja kypsennä niitä kunnes neste irtoaa ja haihtuu.
3 Lisää sienten joukkoon voi ja pieneksi pilkottu sipulisilppu. Anna sipulin kuullottua.
4 Lisää riisi joukkoon ja kääntele lastalla kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
5 Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen kiehahtaa kunnes siitä on haihtunut puolet. Ala lisätä kuumaa kasvislientä risoton joukkoon kauhallinen kerrallaan 3-4 minuutin välein eli kunnes edellinen neste on lähes imeytynyt riisiin. Sekoittele risottoa vispilällä usein, jolloin riisistä irtoaa tärkkelystä ja risotosta tulee kermaista.
6 Risotto kypsyy vajaassa 20 minuutissa ja siinä saa olla hieman purutuntumaa. Jätä risotto melko löysäksi, sillä se vetäytyy hieman jäähtyessään ennen tarjoilua.
7 Kääntele parmesaaniraaste risottoon, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa hieman kasvislientä, jos risotto on liian jäykkää.
8 Tarjoile heti Lindeman's Chardonnay -valkoviinin kanssa.
AINEKSET
2 rkl voita
2 salottisipulia
½ l puhdistettuja kantarelleja
4 ½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaoli)
2 dl Lindeman's Chardonnay -valkoviiniä
1 ½ l kasvislientä
1 dl raastettua parmesanjuustoa
suolaa & mustapippuria myllystä
Lisää muistilistaan