Punaviinirisotto

Punaviinirisotto saa tumman värinsä italialaisesta voimakaspigmenttisestä punaviinistä. Amaronea raaskii kaataa ehkä vain lasiin, mutta käytä risottoon esimerkiksi Ripassoa.
Punaviinirisotto + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
30-45 MIN
Risotto
2 dl Carnaroli-riisiä
3 dl hyvähappoista punaviiniä
1/2 dl sipulipyrettä
n. 2-3 dl lihalientä
100 g voita
100 g Parmesan-juustoa
Sipulipyree
2 kookasta salottisipulia tai 4 pientä
loraus oliiviöljyä
Sipulipyre risottoon
1 Valmista ensin sipulipyre: Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja laita sipulit öljyyn kypsymään hyvin miedolle lämmölle kannen alle tunnin ajaksi.
2 Soseuta kypsät sipulit sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella. Vinkki! Sipulipyreetä kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja pakastaa sitä seuraavia risoton valmistuskertoja varten.
Risotto
1 Kuumenna riisiä kasarissa puukauhalla sekoitellen ilman öljyä, kunnes riisi on kauttaaltaan hyvin kuumaa. Kaada joukkoon punaviini ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini alkaa olla imeytynyt.
2 Lisää valmistamasi sipulipyree ja kaksi desilitraa kuumaa lihalientä. Lisää voi ja ripaus suolaa. Sekoittele reippaasti vispilällä, jolloin rakenteesta muodostuu kermainen. Lisää raastettu Parmesan-juusto.
3 Kun neste alkaa olla imeytynyt ja risotto valmista eli n. 16-18 minuutin kuluttua, tarkista maku ja tarvittaessa lisää lihalientä. Älä ylikypsennä, risoton kuuluu olla löysää ja riisissä tulee olla purutuntumaa.

Vinkki!

Punaviinirisoton voi koristella pannulla rapeaksi paistetuilla, kokonaisilla prociuttosiivuilla tai paistin siivuilla. Myös friteerattu salvia sopii punaviinirisoton makuun hienosti.

Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Resepti ruokakirjailija Mari Moilanen Mari ihastui Veronan matkallaan Michelin-tähtikokki Davide Bottan tapaan valmistaa maailman parasta risottoa. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi! Katso vinkit maailman parhaaseen risottoon
Sipulipyre risottoon
1 Valmista ensin sipulipyre: Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja laita sipulit öljyyn kypsymään hyvin miedolle lämmölle kannen alle tunnin ajaksi.
2 Soseuta kypsät sipulit sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella. Vinkki! Sipulipyreetä kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja pakastaa sitä seuraavia risoton valmistuskertoja varten.
Risotto
1 Kuumenna riisiä kasarissa puukauhalla sekoitellen ilman öljyä, kunnes riisi on kauttaaltaan hyvin kuumaa. Kaada joukkoon punaviini ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini alkaa olla imeytynyt.
2 Lisää valmistamasi sipulipyree ja kaksi desilitraa kuumaa lihalientä. Lisää voi ja ripaus suolaa. Sekoittele reippaasti vispilällä, jolloin rakenteesta muodostuu kermainen. Lisää raastettu Parmesan-juusto.
3 Kun neste alkaa olla imeytynyt ja risotto valmista eli n. 16-18 minuutin kuluttua, tarkista maku ja tarvittaessa lisää lihalientä. Älä ylikypsennä, risoton kuuluu olla löysää ja riisissä tulee olla purutuntumaa.

Vinkki!

Punaviinirisoton voi koristella pannulla rapeaksi paistetuilla, kokonaisilla prociuttosiivuilla tai paistin siivuilla. Myös friteerattu salvia sopii punaviinirisoton makuun hienosti.

Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Resepti ruokakirjailija Mari Moilanen Mari ihastui Veronan matkallaan Michelin-tähtikokki Davide Bottan tapaan valmistaa maailman parasta risottoa. Tapa ei ole peri-italialainen, kokeile ja hurmaa ystäväsi risottomestarin taidoillasi! Katso vinkit maailman parhaaseen risottoon
Risotto
2 dl Carnaroli-riisiä
3 dl hyvähappoista punaviiniä
1/2 dl sipulipyrettä
n. 2-3 dl lihalientä
100 g voita
100 g Parmesan-juustoa
Sipulipyree
2 kookasta salottisipulia tai 4 pientä
loraus oliiviöljyä
Lisää muistilistaan