Resepti: Taste of Nikinmäki
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Puolikuivan Kungfu Girl Rieslingin raikkaan hedelmäinen ja aromikkaan sitrusmainen makumaailma sopii erityisen hyvin aasialaisen ruoan seuraan.
Maailmalla lähes kulttimaineen saavuttanut Kungfu Girl on myös Suomen suosituimpia Riesling-viinejä. Tutustu kokkailun lomassa, mistä viini ja etiketti ovat saaneet inspiraationsa.
½ dl soijaa
2 rkl mirin-kastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesaminsiemenöljyä
1 tl tummaa sokeria
2-3 valkosipulinkynttä
Murskaa valkosipulit kulhoon ja lisää nesteet joukkoon.
Sekoita ja jätä sivuun maustumaan.
1 pkt sushiriisiä
riisiviinietikkaa
suolaa ja sokeria
Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Muista ettei riisiä sekoiteta keittämisen aikana.
Riisin jäähtymiseen tarvitset laakean astian esim. paistovuoan. Riisin jäähtyessä valmistele muut ainekset.
Valmista etikka-suola-sokeriliuos pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita se puulastalla riisin joukkoon pitkillä vedoilla. Sushikulhoissa riisin onnistuminen ei ole yhtä tarkkaa kuin nigireitä tehdessä.
400g tuoretta lohta palvelutiskistä
1 pss retiisejä
2 porkkanaa
1 avocado
2 parsaa
ituja
kevätsipulia
kurkkua
hillottua sushi-inkivääriä
wasabia
Kuori porkkanat ja vuole niistä kuorimaveitsellä pitkittäissuunnassa ohuita siivuja. Tee samoin parsoille.
Leikkaa veitsellä retiisistä ohuita siivuja ja silppua sipulin varret ohuiksi paloiksi. Kuori kurkut ja leikkaa niistä mieleisiäsi paloja tai kiekkoja.
Halkaise avocado pitkittäin ja poista kivi veitsellä. Poista hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa sopiviaa paloja. Vinkki! Saat tehtyä avocadosta kukkasen kun leikkaat 2-3mm siivuja poikittain kuorittuun avocadon puolikkaaseen. Tämän jälkeen levitä siivut limittäin pitkäksi jonoksi ja ala pyörittämään pienemmästä kärjestä sisäänpäin.
Poista lohesta nahka tai pyydä jo kaupan kalatiskillä poistamaan se valmiiksi. Kannattaa mainita kalatiskillä, että valmistat sushia, jotta saat varmasti tuoreinta mahdollista lohta. Jaa kala neljään saman kokoiseen palaan ja leikkaa palat suunkokoisiksi annospaloiksi. Paahda halutessasi kalan pinta creme brulée polttimella.
Kun kaikki esivalmistelut on tehty, aloita annosten kasaaminen. Annostele riisiä pohjalle ja asettele muut ainekset haluamaasi järjestykseen päälle. Voit myös nostaa täytteet kipoissa pöytään ja kukin saa koota oman annoksensa riisikulhoonsa. Voit myös käyttää myös muita täytteitä mielesi mukaan kuten jättirapuja, merilevää tai soijapapuja.
Lisää lopuksi muutama siivu inkivääriä sekä halutessasi pieni pala wasabia.
Sekoita kastiketta ja varmista että sokeri on liuennut kunnolla. Siivilöi valkosipuli pois ja laita tarjolle erilliseen kulhoon. Voit käyttää kastikkeena myös kaupan valmista makeaa Teriyaki-kastiketta tai pelkkää soijaa.
Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.
Tiedätkö mikä on useasti palkitun ja maailmalla kulttimaineen saavuttaneen Kungfu Girl Riesling -valkoviinin salaisuus? Löydät viinin nyt Alkosta myös näppärässä 1,5 litran hanapakkauksessa ja pienessä 37,5 cl muovipullossa.
Lue lisää »Pirteähappoiset Riesling-valkoviinit ovat suosittuja ruoka- ja seurusteluviinejä. Puolikuivat Rieslingit kuten Kungfu Girl Riesling toimivat erityisesti sushin ja mausteisemman ruoan kanssa. Katso Riesling-tärpit!
Lue lisää »Sushi- ja pokekulhot ovat herkullisen kevyitä ruokia, mutta mausteisuutensa takia ne vaativat viiniltä aromaattisuutta ja hedelmäisyyttä.
Katso resepti »Mitä viiniä sushille? Kuivahko aromaattinen valkoviini tai pirteä kuohuviini sopivat sushin kaveriksi perinteisen saken ja vihreän teen lisäksi.
Lue lisää »