Välimeren pastasalaatti

Hellapoliisi-blogin pastasalaattia täydentää Codorníu Ecologica Semi Seco -luomucavan sopivan pieni makeus, mikä tekee siitä erityisen sopivan brunssijuoman.

Välimeren pastasalaatti  + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Ainekset:

AINEKSET

  • 1 l vettä

  • 250 g pasta penne

  • ½ tl suolaa

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua

  • 300 g cantaloupemelonia

  • ½ ruukkua basilikaa

  • 1 dl oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria myllystä maun mukaan

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 125 g mozzarellapalloja

  • 200 g miniluumutomaatteja

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 100 g siitakesieniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää pasta ja suola. Keitä noin 8 minuuttia, tai kunnes pasta on sopivan kypsää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä jälkikypsymisen ehkäisemiseksi.

    2. Paloittele ilmakuivattu kinkku paloiksi ja ota palloraudalla palloja cantaloupemelonista. Voit leikata melonin myös veitsellä kuutioiksi.

    3. Laita basilika, oliiviöljy, suola, mustapippuria ja kuorittu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi kastikkeeksi.

    4. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää meloni, mozzarellapallot ja miniluumutomaatit.

    5. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista paloitellut siitakesienet kovalla lämmöllä koko ajan käännellen.

    6. Lisää sienet salaattiainesten joukkoon ja sekoita ainekset. Rouhi mausteeksi vielä suolaa. Tarkista maku.

    7. Koristele salaatti tuoreella basilikalla tai vaikkapa vihreällä parsalla. Nauti Codorníu Ecologica Semi Seco -cavan kanssa hyvässä seurassa!

Hellapoliisi

Resepti: Hellapoliisi

Käy kurkkaamassa myös muita reseptejä Hellapoliisi-blogista.

www.hellapoliisi.fi>