Resepti: Hellapoliisi
Käy kurkkaamassa myös muita reseptejä Hellapoliisi-blogista.
Hellapoliisi-blogin pastasalaattia täydentää Codorníu Ecologica Semi Seco -luomucavan sopivan pieni makeus, mikä tekee siitä erityisen sopivan brunssijuoman.
1 l vettä
250 g pasta penne
½ tl suolaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
300 g cantaloupemelonia
½ ruukkua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 valkosipulinkynsi
125 g mozzarellapalloja
200 g miniluumutomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
100 g siitakesieniä
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää pasta ja suola. Keitä noin 8 minuuttia, tai kunnes pasta on sopivan kypsää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä jälkikypsymisen ehkäisemiseksi.
Paloittele ilmakuivattu kinkku paloiksi ja ota palloraudalla palloja cantaloupemelonista. Voit leikata melonin myös veitsellä kuutioiksi.
Laita basilika, oliiviöljy, suola, mustapippuria ja kuorittu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi kastikkeeksi.
Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää meloni, mozzarellapallot ja miniluumutomaatit.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista paloitellut siitakesienet kovalla lämmöllä koko ajan käännellen.
Lisää sienet salaattiainesten joukkoon ja sekoita ainekset. Rouhi mausteeksi vielä suolaa. Tarkista maku.
Koristele salaatti tuoreella basilikalla tai vaikkapa vihreällä parsalla. Nauti Codorníu Ecologica Semi Seco -cavan kanssa hyvässä seurassa!
Käy kurkkaamassa myös muita reseptejä Hellapoliisi-blogista.
Vuohenjuustonokareilla viimeistelty pähkinäinen punajuuripasta loihtii sekä veden kielelle että tekijästään gourmettaitajan.
Katso resepti »Helppo pasta syntyy vain muutamasta raaka-aineesta. Jos et löydä kaupasta tuoretta salviaa, vaihda se sitruunaan. Raasta tällöin sitruunankuoresta uloin, keltainen kerros ja purista mehu.
Katso resepti »Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
Katso resepti »Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca-valkoviinin kanssa. Katso keittiöpäällikkö Ari Ruohon ohje!
Katso resepti »