Minisienipiiraat
Suupalan kokoiset sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-luomukuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Kuohkeat letut saavat täytettä syksyn sienimetsästä. Nauti ne hieman runsaamman kuohuviinin kanssa.
200 g erilaisia sieniä (suppilovahvero, kanttarelli tai korvasieni)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa tai kivennäisvettä
suolaa
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset ja laita kummatkin eri kulhoihin.
Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito keltuaisten joukkoon. Sekoita taikinaa, kunnes se on tasaisen paksua. Vatkaa toisessa kulhossa olevat valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
Kaavi valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja sekoita niin, että taikina jää kuohkeaksi.
Pannun ollessa sopivan lämpöinen lisää joukkoon sienet ja sipulisilppu. Lisää taikinaa kunnes sienet peittyvät ja paista pari minuuttia.
Käännä lettu ja paista kullanruskeaksi ja tarjoile lämpimänä.
Koristele ruohosipulilla, lisäkkeeksi sopii myös smetana
Suupalan kokoiset sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-luomukuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
Katso resepti »Metsäsienistä tehtävän lasagnen voi valmistaa myös kätevään annospannuun.
Katso resepti »Testaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »