Suolaiset sieniletut

Kuohkeat letut saavat täytettä syksyn sienimetsästä. Nauti ne hieman runsaamman kuohuviinin kanssa.

sienilettu
sienilettu
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 200 g erilaisia sieniä (suppilovahvero, kanttarelli tai korvasieni)

  • 3 munaa

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1,5 dl maitoa tai kivennäisvettä

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset ja laita kummatkin eri kulhoihin.

    2. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito keltuaisten joukkoon. Sekoita taikinaa, kunnes se on tasaisen paksua. Vatkaa toisessa kulhossa olevat valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.

    3. Kaavi valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja sekoita niin, että taikina jää kuohkeaksi.

    4. Pannun ollessa sopivan lämpöinen lisää joukkoon sienet ja sipulisilppu. Lisää taikinaa kunnes sienet peittyvät ja paista pari minuuttia.

    5. Käännä lettu ja paista kullanruskeaksi ja tarjoile lämpimänä.

    6. Koristele ruohosipulilla, lisäkkeeksi sopii myös smetana