Resepti
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Mausteiset muikut kaipaavat seurakseen puolikuivan kuohuviiinin tai hedelmäisen valkoviinin.
Valmistusaika: 15 minuuttia + 1 vrk maustumisaika
1 dl oliiviöljyä
½ dl valkoista balsamicoa
1 tl gourmetsuolaa
1 tl sokeria
¼ tl vastajauhettua mustapippuria
Jos muikut ovat suuria, voit perata ne ja käyttää vain kalafileet. Lado muikut kokonaisina tarjoiluastiaan.
Lohko kirsikkatomaatit, silppua lehtipersilja ja valkosipulinkynsi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Levitä kasvikset muikkujen päälle.
Sekoita keskenään öljy, balsamico ja mausteet. Kaada kalojen päälle ja anna muikkujen marinoitua viileässä seuraavaan päivään.
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Tämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
Katso resepti »Eksoottisesti maustettu lohi, makea saaristolaisleipä ja kirpeä sitruslevite ovat suussasulava yhdistelmä Fresita-kuohuviinin kanssa.
Katso resepti »Eri kokoiset ja muotoiset hanaviinit ovat rento valinta kesänviettoon. Poimi suosituksemme valko-, puna- sekä roseeviineistä sekä tutustu Helsingin Sanomien hanaviinitestin voittajaan. Lue myös miten hanaviinin saa auki helpoiten.
Lue lisää »Kalaruoat kuuluvat vahvasti suomalaiseen ruokapöytään ja terveellinen kala on monen suosikkiruokaa. Täydennä maistuva kala-ateria raikkailla valkoviineillä tai kevyillä punaviineillä. Tutustu vinkkeihin!
Lue lisää »