Savumuikut espanjalaisittain

Mausteiset muikut kaipaavat seurakseen puolikuivan kuohuviiinin tai hedelmäisen valkoviinin.

logo

4 HLÖ

logo

0 h 15 min

Valmistusaika: 15 minuuttia + 1 vrk maustumisaika

KASTIKE

AINEKSET

  • 1 dl oliiviöljyä

  • ½ dl valkoista balsamicoa

  • 1 tl gourmetsuolaa

  • 1 tl sokeria

  • ¼ tl vastajauhettua mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Jos muikut ovat suuria, voit perata ne ja käyttää vain kalafileet. Lado muikut kokonaisina tarjoiluastiaan.

    2. Lohko kirsikkatomaatit, silppua lehtipersilja ja valkosipulinkynsi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Levitä kasvikset muikkujen päälle.

    3. Sekoita keskenään öljy, balsamico ja mausteet. Kaada kalojen päälle ja anna muikkujen marinoitua viileässä seuraavaan päivään.

tapasmenu_11

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen