Savumuikut espanjalaisittain

Mausteiset muikut kaipaavat seurakseen puolikuivan kuohuviiinin tai hedelmäisen valkoviinin.

logo

4 HLÖ

logo

0 h 15 min

Valmistusaika: 15 minuuttia + 1 vrk maustumisaika

KASTIKE

AINEKSET

  • 1 dl oliiviöljyä

  • ½ dl valkoista balsamicoa

  • 1 tl gourmetsuolaa

  • 1 tl sokeria

  • ¼ tl vastajauhettua mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Jos muikut ovat suuria, voit perata ne ja käyttää vain kalafileet. Lado muikut kokonaisina tarjoiluastiaan.

    2. Lohko kirsikkatomaatit, silppua lehtipersilja ja valkosipulinkynsi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Levitä kasvikset muikkujen päälle.

    3. Sekoita keskenään öljy, balsamico ja mausteet. Kaada kalojen päälle ja anna muikkujen marinoitua viileässä seuraavaan päivään.

tapasmenu_11

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

laroche hanaviini

3 x herkulliset hanaviinit


Eri kokoiset ja muotoiset hanaviinit ovat rento valinta kesänviettoon. Poimi suosituksemme valko-, puna- sekä roseeviineistä sekä tutustu Helsingin Sanomien hanaviinitestin voittajaan. Lue myös miten hanaviinin saa auki helpoiten.

Lue lisää »