Nuudeliwok Jalotofulla ja ponzukastikkeella
Herkulliselle kasviswokille sopii aromaattinen Riesling-valkoviini, jossa on hieman jäännössokeria tasapainottamassa ruoan mausteisuutta.
Katso resepti »Savusiika sopii loistavasti mausteiseen nuudeliwokkiin.
400 g savusiikaa
50 g sipulikuutioita
300 g wok-vihanneksia
1 sitruunaruoko puolitettuna
2 rkl seesamiöljyä
2,5 dl kalalientä
1 rkl chilikastiketta
250 g katkarapuja
1 dl cashewpähkinöitä
200 g nuudeleita
Paahda aluksi pähkinät öljyssä paistinpannulla, jotta niihin saadaan kaunis ruskea väri. Paahtaminen tuo pähkinöihin myös hyvän maun.
Kuullota sipulikuutiot ja kasvikset wokpannussa.
Lisää joukkoon kalaliemi ja chilikastike. Anna kiehua hetken.
Lisää lopuksi sulatetut ja valutetut katkaravut ja paahdetut pähkinät
Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Nuudeleihin ei tarvitse lisätä mausteita. Sekoita valutetut nuudelit katkarapukastikkeen joukkoon.
Asettele nuudelit laakealle lautaselle ja lisää lautaselle myös palasia savusiiasta.
Herkulliselle kasviswokille sopii aromaattinen Riesling-valkoviini, jossa on hieman jäännössokeria tasapainottamassa ruoan mausteisuutta.
Katso resepti »Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
Katso resepti »Parmesaani ja majoneesi maustavat suomalaista jalokalaa, siikaa. Valitse seuraan miellyttävän hapokas kuohu- tai valkoviini.
Katso resepti »Ahvenanmaalainen keittiömestari, ravintoloitsija ja tv-persoona Michael Björklund tykkää kesäisin savustaa kalaa. Lue Micken vinkit kalan savustukseen.
Lue lisää »