Amarula - hero-kuva logolla

Tutustu täyteläiseen kermalikööriin

Amarula on pehmeän herkullinen Marula-hedelmästä valmistettu eksoottinen eteläafrikkalainen kermalikööri.

35 cl:n lasipullo on saatavilla useista Alkon myymälöistä ja Amarula-lahjapakkaus (70 cl pullo + lasi) Alkon tilausvalikoimasta ja verkkokaupasta.

Amarula & kahvi

Hemmottele itseäsi tai ystävää!

Amarula-kermälikööri on täydellinen kahvin avec. Voit myös lorauttaa sitä kahvin joukkoon.

Löydä Amarula Alkosta

Herkuttele sellaisenaan tai twistillä

Nauti Amarula aina viilennettynä, joko sellaisenaan tai jäiden kanssa tai kahvin ja espresson avecina. Loihdit siitä myös trendikkäitä drinkkejä ja jälkiruokia. Tai kaada loraus vaikkapa vaniljajäätelön päälle tai kahvin joukkoon.

Amarula säilyy avattuna 6 kuukautta jääkaapissa ja ennen avaamista noin 2 vuotta valolta ja kuumuudelta suojatussa paikassa.

Amarula Ice coffee

Valmista herkullinen kahvidrinkki

Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä.

Amarula Ice Coffee-drinkkiohje

Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

Suklaan ja kermaliköörin yhdistelmä toimii aina! Valmista tämä herkku vaikkapa pikkujouluihin tai joulupöydän jälkiruoaksi.

Täyteläinen kermalikööri sopii erityisen hyvin jäätelön valmistukseen, sillä alkoholin ansiosta rakenne pysyy pehmeänä jäädytyksestä huolimatta.

Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

Tutustu Amarulan tarinaan

Made from Africa

Marula-puu kasvaa ainoastaan villinä Afrikan päiväntasaajan alapuolisilla tasangoilla. Puu tuottaa satoa kerran vuodessa tammi-maaliskuussa. Tällöin keltaiseksi kypsyvien hedelmien eksoottinen tuoksu vetää puoleensa myös afrikannorsuja, jotka vaeltavat kilometrejä päästäkseen nauttimaan hedelmistä.

Marula-puu

Marula-puu symboloi hedelmällisyyttä

Marula-puu tunnetaan Zulu-heimon keskuudessa hedelmällisyyden symbolina, ja sen lehvien alla on erityisen onnekasta mennä naimisiin. Myös Marula-hedelmien syöminen ja sen kuivatuista siemenistä valmistettujen kaulakorujen uskotaan tuovan onnea avioliittoon.

Auta meitä auttamaan

Marula-puu tunnetaan myös nimellä Elefantti-puu, sillä afrikannorsut käyttävät sen hedelmiä ravintonaan. Amarula Trust on perustettu auttamaan tätä uhanalaista eläinlajia mm. ympäristönsuojelun ja opetusprojektien kautta.

Amarula - afrikannorsu

Näin syntyy Amarula-likööri

Marula-puu kasvaa ainoastaan villinä Afrikan päiväntasaajan alapuolisilla tasangoilla. Puu tuottaa satoa kerran vuodessa tammi-maaliskuussa. Tällöin keltaiseksi kypsyvien hedelmien eksoottinen tuoksu vetää puoleensa myös afrikannorsuja, jotka vaeltavat kilometrejä päästäkseen nauttimaan hedelmistä. Paikalliset asukkaat poimivat auringon kypsyttämät hedelmät käsin. Tehtaalla hedelmistä erotellaan pois vioittuneet. Sitten hedelmät pestään ja hedelmäliha erotetaan. Hedelmän kivi, kova ydin on öljyn raaka-aine, jota hyödynnetään terveys- ja kauneustuotteiden valmistukseen.

Amarula-hedelmiä maassa

Ainutlaatuinen Marula-hedelmä

Hedelmäliha käytetään terästankeissa viinin tapaan, jolloin hedelmäsokeri muuttuu alkoholiksi. Tislaamossa hedelmäaines erotetaan nesteestä, jotka molemmat tislataan. Alkoholi kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä kaksi vuotta ennen kuin se sekoitetaan tuoreeseen kermaan ja pullotetaan.

Kunnianosoitus afrikannorsuille

Uhanalainen afrikannorsu ja sen suojelu on Amarulalle tärkeää; norsu on saanut kunniapaikan Amarula-pullon muodossa ja etiketissä.

Amarula - kaksi afrikannorsua

Nauti Amarula sellaisenaan jäiden kanssa tai tutustu drinkki- ja jälkiruokaresepteihin:

Amarula Ice Coffee

Amarula Ice Coffee


Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä. Nautitko omasi mieluummin kylmänä vai lämpimänä? Testaa molemmat!

Katso resepti »