Amarula

amarula logo
Amarula kermalikööri

Amarula Cream

Amarula on pehmeän herkullinen Marula-hedelmästä valmistettu eksoottinen eteläafrikkalainen kermalikööri. Tervetuloa tutustumaan ainutlaatuisen Marula-puun ja afrikannorsujen tarinaan.

Made from Africa

Marula-puu kasvaa ainoastaan villinä Afrikan päiväntasaajan alapuolisilla tasangoilla. Puu tuottaa satoa kerran vuodessa tammi-maaliskuussa. Tällöin keltaiseksi kypsyvien hedelmien eksoottinen tuoksu vetää puoleensa myös afrikannorsuja, jotka vaeltavat kilometrejä päästäkseen nauttimaan hedelmistä.

Marula-puu symboloi hedelmällisyyttä

Marula-puu tunnetaan Zulu-heimon keskuudessa hedelmällisyyden symbolina, ja sen lehvien alla on erityisen onnekasta mennä naimisiin. Myös Marula-hedelmän syöminen ja sen kuivatuista siemenistä valmistettujen kaulakorujen uskotaan tuovan onnea avioliittoon.

Auta meitä auttamaan

Marula-puu tunnetaan myös nimellä Elefantti-puu, sillä afrikannorsut käyttävät sen hedelmiä ravintonaan. Amarula Trust on perustettu auttamaan tätä uhanalaista eläinlajia mm. ympäristönsuojelun ja opetusprojektien kautta.

Tutustu herkullisiin uutuuksiin

Hemmottele itseäsi tai ystävää!

Amarula-lahjapakkaus ja Raspberry Chocolate Baobab ovat saatavilla Alkon tilausvalikoimasta ja verkkokaupasta.

Amarula Raspberry Chocolate Baobab

Täyteläisen pehmeän liköörin valmistuksessa on käytetty marula-hedelmän lisäksi vadelmia, valkoista suklaata ja Baobab- eli apinanleipäpuun kuivattua hedelmää. Afrikassa kasvavat Baobab-puut voivat olla jopa 5000 vuotta vanhoja.

70 cl:n pullon hinta Alkossa on 22,98 € >>

Amarula nyt lahjapakkauksessa

Anna lahjaksi Amarula kauniissa lahjapakkauksessa, jossa on Amarula-liköörin lisäksi lasi norsulogolla.

Pullon koko on 70 cl ja pakkauksen hinta lasin kanssa Alkossa 19,99 € >>

Herkuttele sellaisenaan tai twistillä

Nauti Amarula aina viilennettynä, joko sellaisenaan tai jäiden kanssa. Loihdit siitä myös trendikkäitä drinkkejä ja jälkiruokia. Tai kaada loraus vaikkapa vaniljajäätelön päälle. Amarula säilyy avattuna 6 kuukautta jääkaapissa ja ennen avaamista noin 2 vuotta valolta ja kuumuudelta suojatussa paikassa.

Nauti kahvilla tai kermavaahdolla

Amarula on pehmeä kahvin ja espresson avec. Voit myös lorauttaa Amarulaa espresson joukkoon. Jos kaipaat lisää makeutta, pursota kermavaahtokansi Amarula lasillisen päälle. Tutustu ohjeisiin!

Valmista drinkki tai jälkiruoka

Amarulasta valmistat herkullisen drinkin, pirtelön, smoothien tai jälkiruoan. Tutustu ohjeisiin!

Tutustu Amarulan tarinaan

Nauti Amarula sellaisenaan jäiden kanssa tai tutustu drinkki- ja jälkiruokaresepteihin:

Amarula Cream -jäätelöt

Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.

Amarula Ice Dream

Kylmä ja kuohkea jälkiruokajuoma on herkullisen helppoa valmistaa ja nauttia.

Amarula Coffee Surprise

Kokeile perinteisen Irish Coffeen tilalla matala-alkoholisempaa drinkkiä, jossa maistuu herkullinen Amarula-kermalikööri.

Mausteinen Amarula-latte

Tämä mausteinen mantelimaitoon tehty latte on herkullinen lämmin juoma viileisiin päiviin. Lattesta saat juhlavamman lisäämällä siihen lorauksen Amarula-kermalikööriä.

Red Velvet

Valmista Amarula-kermalikööristä jännittävä drinkki.

Näin syntyy Amarula-likööri

Marula-puu kasvaa ainoastaan villinä Afrikan päiväntasaajan alapuolisilla tasangoilla. Puu tuottaa satoa kerran vuodessa tammi-maaliskuussa. Tällöin keltaiseksi kypsyvien hedelmien eksoottinen tuoksu vetää puoleensa myös afrikannorsuja, jotka vaeltavat kilometrejä päästäkseen nauttimaan hedelmistä. Paikalliset asukkaat poimivat auringon kypsyttämät hedelmät käsin. Tehtaalla hedelmistä erotellaan pois vioittuneet. Sitten hedelmät pestään ja hedelmäliha erotetaan. Hedelmän kivi, kova ydin on öljyn raaka-aine, jota hyödynnetään terveys- ja kauneustuotteiden valmistukseen.

Ainutlaatuinen Marula-hedelmä

Hedelmäliha käytetään terästankeissa viinin tapaan, jolloin hedelmäsokeri muuttuu alkoholiksi. Tislaamossa hedelmäaines erotetaan nesteestä, jotka molemmat tislataan. Alkoholi kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä kaksi vuotta ennen kuin se sekoitetaan tuoreeseen kermaan ja pullotetaan.

Kunnianosoitus afrikannorsulle

Uhanalainen afrikannorsu ja sen suojelu on Amarulalle tärkeää; norsu on saanut kunniapaikan Amarula-pullon muodossa ja etiketissä.

Auta meitä auttamaan

Afrikannorsuja on jäljellä enää 400 000 yksilöä ja joka 15. minuutti yksi norsu menetetään norsunluun salametsästykselle. Asiantuntijat arvioivat, että nämä suurimmat maalla elävät nisäkkäät kuolevat sukupuuttoon vuoteen 2030 mennessä. Amarula Trust on perustettu auttamaan tätä uhanalaista eläinlajia mm. ympäristönsuojelu- ja opetusprojektien kautta. Se tekee tiivistä yhteistyötä Wildlife Direct organisaation ja sen toiminnanjohtaja Paula Kahumbun kanssa.

Name them Save them

Wildlife Direct yhteistyön kautta Amarula Trust on laajentanut toimintaansa myös muihin Afrikan maihin kuten Keniaan. Tietoisuuden lisäämiseksi Amarula Trust on luonut sivuston, jossa voi nimetä oman norsun.

Näin valitset oman norsusi

• Mene sivulle www.amarula.com/trust tai klikkaa norsun kuvaa • Valitse haluamasi norsu savannilta (värikkäät norsut ovat jo nimettyjä) • Koristele norsu ja nimeä se • Jaa halutessasi nimeämäsi norsu facebookissa

Tunnetko afrikannorsun?