Amarula Ice Coffee
Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä. Nautitko omasi mieluummin kylmänä vai lämpimänä? Testaa molemmat!
Katso resepti »Amarula on pehmeän herkullinen Marula-hedelmästä valmistettu eksoottinen eteläafrikkalainen kermalikööri.
35 cl:n lasipullo on saatavilla useista Alkon myymälöistä ja Amarula-lahjapakkaus (70 cl pullo + lasi) Alkon tilausvalikoimasta ja verkkokaupasta.
Amarula-kermälikööri on täydellinen kahvin avec. Voit myös lorauttaa sitä kahvin joukkoon.
Nauti Amarula aina viilennettynä, joko sellaisenaan tai jäiden kanssa tai kahvin ja espresson avecina. Loihdit siitä myös trendikkäitä drinkkejä ja jälkiruokia. Tai kaada loraus vaikkapa vaniljajäätelön päälle tai kahvin joukkoon.
Amarula säilyy avattuna 6 kuukautta jääkaapissa ja ennen avaamista noin 2 vuotta valolta ja kuumuudelta suojatussa paikassa.
Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä.
Suklaan ja kermaliköörin yhdistelmä toimii aina! Valmista tämä herkku vaikkapa pikkujouluihin tai joulupöydän jälkiruoaksi.
Täyteläinen kermalikööri sopii erityisen hyvin jäätelön valmistukseen, sillä alkoholin ansiosta rakenne pysyy pehmeänä jäädytyksestä huolimatta.
Marula-puu kasvaa ainoastaan villinä Afrikan päiväntasaajan alapuolisilla tasangoilla. Puu tuottaa satoa kerran vuodessa tammi-maaliskuussa. Tällöin keltaiseksi kypsyvien hedelmien eksoottinen tuoksu vetää puoleensa myös afrikannorsuja, jotka vaeltavat kilometrejä päästäkseen nauttimaan hedelmistä.
Marula-puu tunnetaan Zulu-heimon keskuudessa hedelmällisyyden symbolina, ja sen lehvien alla on erityisen onnekasta mennä naimisiin. Myös Marula-hedelmien syöminen ja sen kuivatuista siemenistä valmistettujen kaulakorujen uskotaan tuovan onnea avioliittoon.
Marula-puu tunnetaan myös nimellä Elefantti-puu, sillä afrikannorsut käyttävät sen hedelmiä ravintonaan. Amarula Trust on perustettu auttamaan tätä uhanalaista eläinlajia mm. ympäristönsuojelun ja opetusprojektien kautta.
Marula-puu kasvaa ainoastaan villinä Afrikan päiväntasaajan alapuolisilla tasangoilla. Puu tuottaa satoa kerran vuodessa tammi-maaliskuussa. Tällöin keltaiseksi kypsyvien hedelmien eksoottinen tuoksu vetää puoleensa myös afrikannorsuja, jotka vaeltavat kilometrejä päästäkseen nauttimaan hedelmistä. Paikalliset asukkaat poimivat auringon kypsyttämät hedelmät käsin. Tehtaalla hedelmistä erotellaan pois vioittuneet. Sitten hedelmät pestään ja hedelmäliha erotetaan. Hedelmän kivi, kova ydin on öljyn raaka-aine, jota hyödynnetään terveys- ja kauneustuotteiden valmistukseen.
Hedelmäliha käytetään terästankeissa viinin tapaan, jolloin hedelmäsokeri muuttuu alkoholiksi. Tislaamossa hedelmäaines erotetaan nesteestä, jotka molemmat tislataan. Alkoholi kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä kaksi vuotta ennen kuin se sekoitetaan tuoreeseen kermaan ja pullotetaan.
Uhanalainen afrikannorsu ja sen suojelu on Amarulalle tärkeää; norsu on saanut kunniapaikan Amarula-pullon muodossa ja etiketissä.
Jos tykkäät kahvista tai Irish Coffeesta, tykkäät myös Amarula-kermalikööripohjaisesta jäätelödrinkistä. Nautitko omasi mieluummin kylmänä vai lämpimänä? Testaa molemmat!
Katso resepti »Suklaan ja kermaliköörin yhdistelmä toimii aina! Täyteläinen kermalikööri sopii erityisen hyvin jäätelön valmistukseen, sillä alkoholin ansiosta rakenne pysyy pehmeänä jäädytyksestä huolimatta.
Katso resepti »Aikuisten jäätelössä maistuu aavistus eteläafrikkalaisen marula-puun hedelmistä valmistettua Amarula-kermalikööriä. Jäätelötikut kuorrutetaan suklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla.
Katso resepti »Kylmä ja kuohkea jälkiruokajuoma on herkullisen helppoa valmistaa ja nauttia.
Katso resepti »Kokeile perinteisen Irish Coffeen tilalla matala-alkoholisempaa drinkkiä, jossa maistuu herkullinen Amarula-kermalikööri.
Katso resepti »Jäätelöstä, Amarula-kermalikööristä ja kuohuviinistä syntyy täyteläinen pirtelö.
Katso resepti »Pehmeän herkullinen Amarula-kermalikööri maustaa suklaamoussen ja sopii myös sen kanssa nautittavaksi.
Katso resepti »Tämä mausteinen mantelimaitoon tehty latte on herkullinen lämmin juoma viileisiin päiviin. Lattesta saat juhlavamman lisäämällä siihen lorauksen Amarula-kermalikööriä.
Katso resepti »Valmista Amarula-kermalikööristä kauniin punainen cocktail, joka on saanut inspiraationsa Red Velvet -kakusta.
Katso resepti »