Näin teet kauniit koristejääpalat juomaasi
Mitä kuumempi ilma, sen viileämpi juoma. Miten jäistä saa visuaalisesti näyttävän näköisiä?
Lue lisää »Juhlissa satsataan nykyään myös alkoholittomiin, ei ainoastaan alkoholillisiin drinkkeihin. Huippubaarimestari Alina Laaksonen vieraili MTV Huomenta Suomi vieraana elokuun lopussa – katso Alinan vinkit!
Palkittu baarimestari Alina Laaksonen kokosi elo-syyskuun illanviettoihin kolme erilaista juomaa – Suunnittelemani juomat kytkeytyvät satokauteen ja pimenevien iltojen henkeen sekä juomamaailman matala-alkoholisiin tai täysin alkoholittomiin trendeihin.
– Ready-to-drink eli RTD-juomasekoitukset ovat isossa nousussa, mistä tämä juoma on erinomainen esimerkki: aidon makuinen, mutta täysin alkoholiton. Se sopii erittäin hyvin alkujuomana juhliin ja superhelppo tehdä.
Kaada ISH Alcohol Free Spritz tölkki jäillä täytettyyn viinilasiin.
Koristele lasi vaikkapa syksyisellä lehdellä.
Juhlissa kannattaa satsata paitsi ruokien, myös juomien näyttävyyteen
– Illanistujaisissa joissa on paljon vieraita kannattaa satsata herkullisuuden lisäksi myös helppouteen.
– Matala-alkoholinen juoma tehdään isoon lasikannuun, joka on helppo nostaa pöytään ja vieraat voivat kaataa sopivan määrän itselleen. Voit myös tehdä kannujuoman ilman alkoholia, ja kukin vieras voi lisätä omaan lasiinsa lorauksen likööriä. Tällöin juoman alkoholipitoisuus on noin 3,5 %.
1,5 dl Päärynämehutiiviste
3 dl SanPellegrino Naturali Limonata virvoitusjuoma
2 dl S.Pellegrino hiilihapotettu kivennäisvesi
Paljon jäitä
Koristeeksi kannuun basilikan lehtiä ja kurkkusiivuja
Laita kaikki ainesosat sekä jäät ja koristeet isoon reilun litran kokoiseen lasikannuun ja sekoita varovasti pitkällä lusikalla.
Varaa kannun viereen pullo De Kuyper Sour Apple -omenalikööriä (15 % alc), jota vieraat voivat kaataa omaan lasiinsa halutessaan.
Yhä useammille on tärkeää että illanviettoon löytyy sekä laadukas alkoholillinen että alkoholiton juomavaihtoehto
– Tässä matala-alkoholisessa drinkissä hyödynnetään satokauden marjoja, mutta tuodaan vielä tuulahdus alkukesää raparperiliköörin voimin. Juoma tuo väriä ja juhlavuutta illan päätteeksi, ja samalla sidotaan yhteen kauden maut.
4 cl Kotimainen raparperilikööri (15 % alc)
2 cl Vadelmasiirappi
1 cl Puolukkamehutiiviste
S.Pellegrino hiilihapotettu kivennäisvesi
Kaada jäillä täytettyyn kauniiseen lasiin likööri, siirappi ja mehutiiviste.
Kaada lasi täyteen kivennäisvettä ja sekoita varovasti lusikalla.
Tarjoile pienen makean lisukkeen kuten suklaavadelmapalleroiden kanssa.
Anoran baarimestari Alina Laaksonen ja Senior Business Development Manager Katja Berntzen vierailivat MTV Huomenta Suomi -ohjelmassa elokuun lopussa kertomassa juomatrendeistä ja valmistamassa yllämaininut juomat. Katso video MTV Katsomo-palvelussa >>
Mitä kuumempi ilma, sen viileämpi juoma. Miten jäistä saa visuaalisesti näyttävän näköisiä?
Lue lisää »Anoran baarimestari Mikael Karttunen vinkkaa, miten kehittää omia kotibaarimestarin taitojaan ja nauttia kotona laadukkaista itse tehdyistä drinkeistä. Ota näillä vinkeillä homebartending haltuun!
Lue lisää »Klassikko-sangriasta tuunattu ohje sopii mainiosti kesän casual-juhliin. Punaviinipohjaisen sangrian perinteiset hedelmät on korvattu siinä tuoreilla marjoilla.
Katso resepti »Kokosimme lehtien ja muiden medioiden arvosteluita ja kommentteja uusista markettiviineistä. Lue mitä niistä puhutaan!
Lue lisää »