TOP 3 näppärät pienet pullokoot

Viiniraati maistoi kolme herkullista viiniä pienessä 37,5 cl pullokoossa. Valitse suosikkisi arki-iltaan – kuohuviini, valko- tai punaviini.

piccolo_viinipullot_pöydällä

Zonin Prosecco Brut – raikas kuohuviini kilistelyyn ja ruoan kanssa

Todella hedelmäinen ja raikas italialainen Prosecco, jonka maussa on kevyttä kukkaisuutta ja hentoa yrttisyyttä.

"Ihastuttavan Proseccon runsaat kuplat kannattelevat loistavasti kokonaisuutta. Tämä kuiva muttei rutikuiva kuohuva on täydellinen kilistely- ja seurustelujuoma, joka sopii monen makuun. Nappaa jääkaapista silloin kun on aihetta pieneen tai isoon juhlaan!"

"Zonin toimii hyvin myös raikkaiden ja ruokaisampien tarjottavien kuten kana-avokadon salaatin tai katkarapu-caesarsalaatin kanssa sekä perjantai-illan take away sushin seurana."

37,5 cl pullokoosta tulee sopivasti lasilliset kahdelle hengelle

Domaine Laroche Chablis Saint Martin – elegantti valkoviini

Lasilliset ylellisyyttä arki-iltaan tunnetulta Ranskan Chablis-viinien valmistajalta.

"Eleganteissa aromeissa on paljon omenaa, persikkaa ja hunajamelonia. Aika napakka maku ja kiva mineraalisuus, todella fresh Chablis-viiniksi!"

"Tyylikäs viini paistetulle lohelle ja sitruksiselle risotolle tai äyriäispastalle. Nauti myös pehmeiden juustojen kuten brien kanssa."

Tarapacá Reserva Organic Syrah – täyteläinen luomupunaviini

Ekologisesti kestävään viinintuotantoon panostava Viña Tarapacá on yksi Chilen arvostetuimmista viinitiloista.

"Mukavan ryhdikäs ja marjaisa punaviini, jossa nousee tammen mausteisuus sekä yrttien aromit."

"Viini kaipaa kovia juustoa rinnalleen kuten gryere. Tai lihaisan pastan vaikkapa tuoremakkarasta tai pasta carbonara, jota on tuunattu kermatilkassa. Astetta ylellisempään iltaan medium-pihvin kanssa."

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Iida Palin ja Nina Jansson sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.