Marin reseptiikkaa löytyy kirjojen lisäksi Jotain maukasta-blogista.
Ruokakirja Syötäviä vietäviä - Ilahduta itse tehdyllä ruokalahjalla
Ruokakirja Syötäviä vietäviä kokoaa yksiin kansiin joukon suussa sulavia ruokalahjoja. Kirja on ruokatoimittaja ja -valokuvaaja Mari Moilasen kolmas ja kirjassa kauniit ruokakuvat ovat yhtä suuressa roolissa kuin mainiot reseptitkin.
Syksyllä 2016 ilmestyneen kirjan ohjeissa on suolaisia ja makeita lahjoja, mukana on leivonnaisia, hilloja, siirappeja, säilöttyjä herkkuja ja makeisia - sekä simppeleitä että vaativampia, elegantteja lahjaherkkuja.
- Haluan elvyttää ruokalahjaperinnettä tällaisena tavarapaljouden aikana, Mari Moilanen toteaa. Ruokalahja on kelpo ja varma valinta. Sitä arvostetaan ja se tulee aina käyttöön. Sen takana on runsaasti tunnetta, mitä lahjansaaja arvostaa ja se ei jää kuormittamaan kaappeja kuten usein tavaralahjat.
Kirjasta löytyy lisäksi vinkkejä niihin hetkiin, kun ruokalahjaa ei ehdi tehdä eli viinilahjojen ja muiden ostettavien herkkujen muodossa. Teos antaa myös vinkkejä lahjojen koristeluun, kauniiseen pakkaamiseen ja lahjakokonaisuuksien suunnitteluun.
Mari Moilasen kansainvälisestikin noteerattuja ruokakuvia voi ihastella osoitteessa www.marimoilanenphotography.com
Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016)Hinta kirjakaupoissa n 25 €
Uunibrie
Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa.
Katso resepti »Mustikkainen poromousseleipänen
Glögin tai kuohuviinin pieni makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.
Katso resepti »Pistaasipiparit
Kokeile perinteisen piparkakku+sinihomejuusto yhdistelmän tilalle ruokatoimittaja Mari Moilasen vinkkiä. Pistaasipiparit sopivat erityisesti punaviinipohjaisen Blossa-glögin kanssa.
Katso resepti »