Viinilöydöt joulun juhlakauteen Alkon verkkokaupasta

Viiniraati maistoi kolme herkullisen kiinnostavaa viiniä Alkon verkkokaupan valikoimasta – tutustu ja tilaa suosikkisi joulun juhlakauteen.

viiniloydot_jouluun

Nämä kolme viinitärppiä joulun juhlakauden viettoon löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta ja osan valituista Alkon myymälöistä. Tilaa juomat näppärästi ilman toimitusmaksua ja nouda valitsemastasi Alkosta ilman ruuhkia. Lue lisää miten käytät Alkon verkkokauppaa

El Cortez XO Extra Ordinario

Upea ulkoasu ja samettinen etiketti ihastuttava lahja ja jouluvieminen.

"El Cortez -uutuusviini on yhdistelmä eri vuosikertojen viinisatoa eli tynnyreistä on valittu sekoitukseen parhaat viinit – tästä nimi extra ordinario. Etiketistä ei myöskään löydy vuosikertaa."

Tilaa joulun viinit Alkon verkkokaupasta 10.12. mennessä, jolloin varmistat parhaiten niiden saatavuuden ja toimituksen jouluksi

"Jos tykkää italialaisista hieman jäännössokeria sisältävistä pehmeän täyteläisistä Appassimento-punaviineistä, pitää myös tästä Espanjan vastaavasta. Täyteläisestä mausta löytyy paljon kuivattua hedelmää ja paahteista tammea, mukava jäännössokeri tuo pehmeyttä makupalettiin, jota hapokkuus tasapainottaa mukavasti."

"Nautiskeluun sellaisenaan, mutta myös ehdoton juustoviini koville juustoille ja sinihomejuustolle. Toimii hyvin myös mausteiselle joulumakkaralle ja tuhdimmille liharuoille. Erittäin tyylikäs lahjaviini!"

Nederburg Heritage Heroes Anchorman Old Vine Chenin Blanc

Tyylikäs Chenin Blanc -valkoviini Etelä-Afrikan palkituimmalta viinitalolta ihastuttaa aromimaailmallaan.

"Kypsän hedelmäinen viini, jossa paahteista mausteisuutta ja aprikoosia. Leveän pähkinäinen ja runsas aromimaailma – keltaluumua ja hunajamelonia. Paljon ihastuttavia jälkiruokaviinin aromeja, vaikka onkin maultaan kuiva."

Nederburg-viinitalon tarina alkoi vuonna 1791, kun Philippus WolvaartThe Anchorman – perusti tilan ja viljeli ensimmäisinä lajikkeinaan muun muassa Chenin Blancia.

"Joulupöydän tyylikäs valinta sitruksisen graavilohen kanssa sekä kovien ja kypsytettyjen juustojen vierellä, jopa vuohenjuuston kanssa yllättävä mätsi!"

Viinilehti on antanut Nederburgille neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen

Matua Lands & Legends Pinot Noir

Tyylikäs Pinot Noir -punaviini Uuden-Seelannin palkituimmalta viinintuottajalta Matualta. Viini tulee Central Otagonin alueelta, joka on yksi maailman eteläisimmistä viininviljelyalueista.

"Elegantti Pinot Noir täynnä kypsää marjaisuutta – maanläheinen maku on kypsä, tumman marjaisa ja karpaloinen.

"Keskitäyteläinen punaviini sopii erityisesti joulunpyhien kevyemmälle riistalle ja riistalinnuille kermakastikkeella. Myös liha- ja riistapadoille sekä poronkäristykselle."

Viinilehti on antanut Matualle neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainen

Tarina Matua Lands & Legends -viinin takana pohjautuu legendaariseen tarinaan jättiläisestä ja nuoresta urheasta soturista nimeltä Matakauri, joka pelastaa rakkaansa villin jättiläisen kynsistä.

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Iida Seppälä ja Markus Hannula sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.