Katso juusto & viini -yhdistelmät joulun odotukseen

Viiniraati yhdisti kolme viiniä erilaisiin juustoihin. Katso parhaimmat juusto-viini combot ja herkuttele kohti joulua!

juustoparit_x_3

Leyda Reserva Sauvignon Blanc

Ihanan raikas ja herukkainen valkoviini on täydellinen mätsi vuohenjuuston sekä Gruyere-juuston kanssa.

"Sauvignon Blanc -rypäleistä tehty valkoviini on klassinen pari vuohenjuuston kanssa, mutta Leyda-viini sopii yllättävän hyvin myös kypsytetyn Goudan kuten Valio Keisarinnan sekä sveitsiläisen Gruyere-juuston kanssa – toimii jopa Parmesanin kanssa. Positiivinen yllätys!"

"Kahden litran viinipaketti on juuri sopivan kokoinen vaikkapa pikkujoulujen juustotastingiin, sillä siitä tulee 16 lasillista. Ja jos viiniä jää yli, se säilyy ilmatiiviin hanansa ansiosta kuukauden jääkaapissa."

Valitse Leyda-viinin kanssa juustotarjottimelle vuohenjuusto, Gruyere ja Gouda

"Arvostetun chileläisen Leyda-viinitalon tämän vuoden uutuusviini on hyvä sekoitus uuden ja vanhan viinimaailman Sauvignon Blancia eli siitä löytyy eurooppalaistyylistä herukanlehden aromia ja elegantin raikasta hapokkuutta, mutta samalla uuden maailman runsautta ja hedelmäisyyttä. Lasista löytyy siis klassiset Sauvignon Blancin piirteet, mutta pehmeämpinä. Sopii siis hyvin niin viinialoittelijalle kuin jo jonkin aikaa harrastaneelle"

Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte Organic

Elegantti ja kypsän hedelmäinen palkittu Ripasso-punaviini Italiasta yllättää vuohenjuuston vierellä.

"Antiche Terre -viinitalon luomu-Ripasso on useimmista muista Ripasso-viineistä poiketen kuivempi, raikkaampi ja hieman kepeämpi – siksi se yllättääkin positiivisesti vuohenjuuston kanssa, jonka hapokkuus tasapainottaa Ripassoa. Kokeile myös Gruyere-juuston ja Valio Alppi Kreivi -vuoristojuuston kanssa, josta löytyy samaa tyyliä kuin Gruyere-juustoissa."

Gruyère on sveitsiläinen lehmänmaidosta valmistettu kova, kypsytetty juusto. Kypsymisen aikana juustoa harjataan suolavedellä.

"Viiniharrastajallekin sopivassa Antiche Terre Ripasso -luomuviinissä on paljon nyansseja ja ehdottomasti vastinetta rahalle. Sen raikkaan hedelmäinen maku on täynnä kypsän rusinaisia aromeja, kuivattua hedelmää ja yrttisyyttä, kuten hyvässä Ripassossa kuuluu ollakin. Keskitäyteläinen maku ja runsaat, mutta mukavan pehmeät tanniinit. Helposti lähestyttävä, elegantti ja raikas Ripassoksi, sillä se ei ole liian hyökkäävä maultaan."

Ripasso on italiaa ja tarkoittaa uudelleen käytettyä. Lue tarkemmin Ripasson valmistuksesta

Antiche Terre voitti Helsingin Sanomien Ripasso-viinien testin 1.12.2022 ja sai täydet viisi tähteä "Maku rakentuu monen erilaisen aromin kautta tasapainoiseksi, hyvin tyylikkääksi ja melko pitkäksi."

Los Intocables Bourbon Barrel Malbec

Rotevan voimakas ja täyteläinen argentiinalainen punaviini vaatii juustolta voimakkuutta valitse sinihomejuusto tai Gruyere.

"Jos pidät tuhdeista ja täyteläisistä punaviineistä, tämä argentiinalainen on varmasti makuusi! Varo ettei viinin voimakkuus jätä alleen liian kevyttä juustoa – valitse juustolautaselle pidempään kypsytetty Gruyere ja kokeile myös erilaisia sinihomejuustoja."

Löydät Los Intocablesin Alkoista myös valmiissa joulun lahjapakkauksessa

"Vuohenjuusto yllättää jälleen – tuhdin Malbec-viinin kanssa yhdistelmä saa aikaan kondensoidun maidon aromeja. Hauska jännä combo, josta pitää tai ei!"

Viinilehti on antanut Los Intocables -viinille neljä tähteä = "Harmoninen, laadultaan erinomainen" ja hinta-laatusuhteesta kertovan maininnan "Edullinen ostos" 

Valitse juusto-viini-iltaan kaikki kolme viiniä ja niiden kanssa vuohenjuustokiekkoja, Goudaa, Gruyeria ja sinihomejuustoa – testatkaa yhdessä mikä makuyhdistelmä toimii parhaiten kenenkin suussa!

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Iida Seppälä ja Markus Hannula sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.