Viiniraati valitsi – kesän viinivinkit

Katso asiantuntijoiden viinisuositukset keskikesän nautiskeluun ja herkuille.

Juhannuksen_viinit

Kesällä nautitaan raikasta valkoviiniä ja kuohuviiniä! Tutustu neljään suositukseemme tai kurkkaa jutun lopusta punaviinisuosikit grilliruoille.

Jaume Serra Cava Brut

Malja keskikesälle! Tämä erinomaisen hinta-laatusuhteen kuohuviini on varma valinta aperitiiviksi ja alkupaloille.

"Kuiva cava, mutta hyvin hedelmäinen maku, jossa aistii kypsää hedelmää, omenaa ja paahteisuutta. Tuoksussa jopa aavistus koivunlehteä! Lempeät ja pitkään kestävät kuplat"

"Sopii moneen makuun eli on varma valinta kesävieraille. Toimii hyvin paitsi maljajuomana myös kalapöydässä graavikalojen, jopa sillin kanssa.

Expedition Chardonnay

Juhannus vie tutkimusmatkalle Chileen! Kevyt ja särkymätön valkoviini kesän kalaruoille ja uusille perunoille hieman isommassa yhden litran pullossa.

"Mukavan runsas ja mausteisen kuiva valkoviini, jonka maussa on mukavaa tammisuutta tuomassa ryhtiä. Makumaailman aromeista löytää keltaluumua, omenaa, kypsää sitrusta ja vähän ananasta."

"Vastuullinen pakkausvalinta – 100 % kierrätetystä muovista valmistettu pantillinen rPET-pullo on kevyt kantaa eikä mene rikki mökkiolosuhteissakaan. Ja viilenee nopeammin kuin lasipullo!"

"Ehdoton viinivalinta savu- ja loimulohelle tai nieriälle ja uusille perunoille sekä grillatulle kanalle.

Viilennä viinit vähintään kaksi tuntia jääkaapissa, tai upota järvenpohjaan katiskassa

Green Soul Organic Riesling

Puolikuiva luomuriesling Saksasta ihastuttaa hedelmäisillä aromeillaan ja kesäisellä ulkoasullaan.

"Positiivinen yllätys – koko kansan kesäviini puolikuivan makunsa ja ihastuttavan hedelmäisyytensä ansiosta. Todella kiva ja raikas aperitiivi, joka toimii hyvin myös monien kesäruokien kanssa. Luomusta plussaa!"

"Suussa maistuu ihastuttavan raikkaita Riesling-viinin aromeja – sitrusta, omenaa, persikkaa, keltaista luumua. Vaikka viini on määritelty puolikuivaksi, on makukokemus enemmänkin kuiva runsaan pirteän hapokkuuden ansiosta."

Green Soul Riesling palkittiin Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa pronssilla omassa kategoriassaan

"Takuuvarma Riesling kalaruoille kuten sitruunainen savusiikasalaatti tai kasvisruoille esimerkiksi hunajameloni-halloumisalaatti. Toimii myös hieman mausteisimmille grilliruoille, kokeile vaikkapa possun ribsien ja mangosalsan kanssa.

Urmeneta Riesling

Ryhdikkään runsas uutuus-Riesling kuivan valkoviinin ystävälle ympäristöystävällisessä tetrapakkauksessa.

"Kuiva, ryhdikäs ja runsas Riesling, jossa ei ole juurikaan sokeria eli kuivan valkoviinin ystävälle. Lasista löytää paljon kypsän Rieslingin aromeja – aprikoosia, sitrushedelmää, greippiä.

Litran tetrasta tai pullosta riittää lasilliset 8 hengelle

"Urmeneta nousee edukseen monien muiden tetra-Rieslingien joukosta ja sisältää vähiten sokeria. Ehdoton mökkeilijän ja veneilijän valinta kevyen ja rikkoontumattoman pakkauksen ansiosta."

"Erittäin hyvä viini graavikalalle ja vaikkapa sitruksella raakakypsytetylle kuhalle. Toimii todella hyvin myös mausteisten grillimakkaroiden ja raakamakkaroiden kanssa, sillä viinin hapokkuus leikkaa hyvin makkaran rasvaisuutta. Kylkeen hölskyperunat varhaisperunoista."

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Iida Palin sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.

Katso myös punaviinisuosikit grilliruoille >>