Kesän TOP grilliviinit + vinkit

Millaista punaviiniä grilliruoille? Nappaa 4 mehevää viinivinkkiä sekä mainiot grilliruokaohjeet. Lue myös helppo kikka, miten saat hanapakkauksen helpoiten auki!

kesän_grilliviinit

Los Intocables Black Malbec 3 litraa

Jos mielit rotevan voimakasta ja täyteläistä punaviiniä, tämä argentiinalainen toimii varmasti. Nauti kunnon grillipihvin ja punaisen lihan kanssa. Intocables toimii hyvin myös nautiskeluviininä sellaisenaan, jos tykkää voimakkaammista punaviineistä.

Vuoden verran amerikkalaisissa bourbon-tammitynnyreissä kypsynyt malbec-rypäleistä valmistettu Los Intocables saa kypsän karhunvatukkaisen ja luumuisen makunsa seuraksi bourbon-tynnyreistä omaleimaisen mausteisen vivahteen. Katso grillimenun ohje

Mayu Reserva Syrah Appassimento 3 litraa

Tämä täyteläinen ja maltillisen lempeätanniininen punaviini Chilestä on aavistuksen rusinainen ja paahteinen. Aromeista löytyy tummaa kirsikkaa, kuivattua luumua ja savuisuutta. Nauti pidempään grillissä kypsyneiden tuhdimpien liharuokien kanssa.

Avattu punaviinitonkka säilyy jääkaapissa hyvänä 4 viikkoa

Chill Out Cabernet Sauvignon 3 litraa

Suomen suosituin australialainen punaviini on keskitäyteläinen ja mehevän hilloinen. Kirsikkainen maku on suutuntumaltaan pehmeä. Nauti viini erityisesti grillattujen raakamakkaroiden sekä possunribsien kanssa. Katso raakamakkara-annoksen ohje

Chill Outin hanapakkaus on täysin kierrätettävä viinipussia ja hanaa myöten. Pakkauksessa on myös käytetty entistä enemmän kierrätysraaka-aineita. Lue lisää Chill Outin vastuullisuudesta.

Doppio Passo Organic 3 litraa

Italialainen keskitäyteläinen luomupunaviini on tuoksultaan hyvin vaniljainen ja toffeisen makea. Kirsikan aromit tuovat lempeään makuun ryhdikkyyttä. Viini sopii grillauksen aikana nautittavaksi sellaisenaan sekä bbq maustettujen lihojen ja makkaroiden kanssa. Molto bene!

Miksi kannattaa valita hanaviini kesäpöytään?

– Hanapakkauksissa on yhtä laadukkaita viinejä kuin pulloissakin.

– Hanaviini säilyy jääkaapissa (huom! myös punaviinit) avattuna 4 viikkoa eikä Alkossa tarvitse käydä niin usein. 

– Isommasta pakkauksesta on helppo tarjota lasilliset, yhdestä 3 litran hanapakkauksesta tulee jopa 25 lasillista.

Näin saat hanaviinin auki helpoiten

Hanaviinipakkaus kannattaa –  yllättäen –  avata ylösalaisin. Kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja hanan edestä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ylösalaisin, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.