Kesän TOP 3 grilliviinit

Millaista punaviiniä grilliruoille? Nappaa 3 mehevää hanaviinivinkkiä. Lue myös näppärä kikka, miten saat hanapakkauksen helpoiten auki!

kesän_grilliviinit

Antiche Terre Solo Passione Rosso Organic 3 litraa

Luomusertifioitu ja vegaaneille sopiva täyteläinen punaviini tulee italialaiselta perheomisteiselta viinitalolta. Antiche Terre -talon viinit ovat menestyneet hienosti Suomen viinikilpailuissa.

Raikas vihreä-valkoinen ulkoasu pitääkin sisällään täyteläisen punaviinin

Antiche Terre Solo Passionen maku ei ole raskas, vaikka se on maukas ja täyteläinen. Lyhyt kypsytys isoissa tammitynnyreissä tuo makuun hieman rakennetta ja vivahteita. Eloisa hapankirsikkaisuus on Corvina-rypälelajikkeen erityispiirre. Monipuolinen ruokaviini erilaisten grillilihojen kuten naudan pihvin tai karitsan paahtopaistin kanssa.

Mayu Reserva Syrah Appassimento 3 litraa

Tämä täyteläinen ja maltillisen lempeätanniininen punaviini Chilestä on aavistuksen rusinainen ja paahteinen. Aromeista löytyy tummaa kirsikkaa, kuivattua luumua ja savuisuutta. Nauti pidempään grillissä kypsyneiden tuhdimpien liharuokien kanssa.

Viinilehti on antanut Mayulle 4 tähteä ja Löytö-merkinnän parhaasta mahdollisesta hinta-laatusuhteesta!

Avattu punaviinitonkka säilyy jääkaapissa hyvänä 4 viikkoa

Doppio Passo Organic 3 litraa

Italialainen täyteläinen luomupunaviini on tuoksultaan hyvin vaniljainen ja toffeisen makea – mukava jäännössokeri pyöristää viinin helposti nautittavaksi. Kirsikan aromit tuovat pehmeän hedelmäiseen makuun ryhdikkyyttä.

Doppio Passo sopii grillauksen aikana nautittavaksi sellaisenaan sekä bbq maustettujen lihojen kuten possun ribsien ja makkaroiden kanssa. Molto bene!

Miksi kannattaa valita hanaviini kesäpöytään?

– Hanapakkauksissa on yhtä laadukkaita viinejä kuin pulloissakin.

– Hanaviini säilyy jääkaapissa (huom! myös punaviinit) avattuna 4 viikkoa eikä Alkossa tarvitse käydä niin usein. 

– Isommasta pakkauksesta on helppo tarjota lasilliset, yhdestä 3 litran hanapakkauksesta tulee jopa 25 lasillista.

Näin saat hanaviinin auki helpoiten

Hanaviinipakkaus kannattaa –  yllättäen –  avata ylösalaisin. Kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja hanan edestä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ylösalaisin, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.

06.06.2023