Kesän TOP 3 viinit grilliruoille

Millaista viiniä grilliruoille? Nappaa 3 mehevää viinivinkkiä – mukana punaviinien lisäksi rouhea valkoviini.

grilliviinit_ulkona_poydalla

Nappaa oma grilliviinisuosikkisi ja kurkkaa viinivinkkien jälkeen herkulliset grilliruokaohjeet!

Los Intocables Bourbon Barrel Malbec

Rotevan voimakas ja täyteläinen Bourbon-tynnyreissä kypsytetty argentiinalainen punaviini kunnon grillilihalle.

"Jos pidät tuhdeista ja täyteläisistä punaviineistä, tämä argentiinalainen on varmasti makuusi!

"Tajunnanräjäyttävä tuoksu jossa tyypillisiä Malbec-rypäleen aromeja – tummaa marjaa ja kirsikkaa. Bourbon-tynnyrikypsytys tuo makuun vaniljaa, mokkaa ja toffeeta."

"Tuhdimmille grillilihoille kuten entrecote, ribsit ja karitsan kareet."

Los Intocables voitti kultaa Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa sarjassa Uuden maailman punaviinit (hinta 13-18 €)

Viinilehti on antanut Los Intocables -viinille neljä tähteä = "Harmoninen, laadultaan erinomainen" ja hinta-laatusuhteesta kertovan maininnan "Edullinen ostos"

I.L.O. Susumaniello Rosso

Runsas ja täyteläisen mehukas punaviini Italiasta runsaille grilliruoille.

"Susumaniello on Etelä-Italian Apulian viinialueen aito alkuperäinen rypälelajike, joka oli jo häviämässä, kunnes viljelmät pelastettiin. Tämän rypälelajikkeen viinejä löytyy Alkosta vain muutama."

I.L.O. nimi tulee latinan kielen sanoista Illuminare (valaista, tuoda esille), Legatum (perintö), Originalis (alkuperäinen)

"Runsas, täyteläisen mehukas ja lempeä viini, jossa on pehmeät tanniinit ja runsaan alkoholisuuden (15 %) tuoma lämpö. Aromeissa löytyy paljon luumuisuutta ja mesimarjaa sekä hieman savuisuutta raikkaalla jälkimaulla."

"I.L.O. sopii moneen makuun mukavan pehmeytensä ansiosta. Yhdistä runsaille grillilihoille sekä tuoremakkaroille – ja nautiskele sellaisenaan grilliruokaa odotellessa"

19 Crimes Chard

Runsas ja rouhea puolikuiva Chardonnay-valkoviini grillatulle kanalle ja vihanneksille.

"Puolikuivassa maussa nousee esille paljon toffeen aromeja ja trooppista kypsää hedelmää. Runsas ja rouhea maku, jossa selkeää kermaisuutta sekä aavistus mausteisuutta."

19 Crimes Chard palkittiin kunniamaininnalla Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa sarjassa Valkoiset hanaviinit

"Hyvä valinta grillatulle kanalle, jossa on runsas marinadi tai grillatuille vihanneksille, jotka on glaseerattu hunajaisella kastikkeella. Testaa myös tulisten possunribsien ja coleslaw salaatin kanssa."

Viinilehti on antanut 19 Crimes Chard -viinille 3 tähteä = "Laadukas ja hyvin tehty" ja hinta-laatusuhteesta kertovan maininnan "Edullinen ostos"

19 Crimes -viinit perustuvat tositarinaan nyky-Australian historiasta ja maahan 1700-1800 -luvuilla karkotetuista rikollisista kaikkiaan 19 eri rikoksen perusteella.

Näin saat hanaviinin auki helpoiten

Hanaviinipakkaus kannattaa –  yllättäen –  avata ylösalaisin. Kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja hanan edestä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ylösalaisin, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Iida Palin sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.