Juhannus - keskikesän ja juomien juhla

Keskikesän juhla on parhaimmillaan mökillä tai maalla, mutta ikimuistoisen juhlatunnelman löytää myös kaupunkimaisemista. Perinteisten juhannustraditioiden lisäksi rento kesäruoka ja hyvä viini ovat tärkeä osa juhlaa.

Juhannus - keskikesän juhla

Kesäkuun lopulla vietettävä juhannus on monelle suomalaiselle yksi kesän kohokohdista. Tällöin mökeillä käy kuhina, kun perheet ja ystävät kokoontuvat juhlimaan kesän suurinta juhlaa. Juhannus on täynnä perinteitä ja juhannusseurueet siirtyvät usein rannoille

katselemaan näyttäviä kokkoja. Ilta huipentuu monilla paikkakunnilla järjestettäviin juhannustansseihin, jonka lisäksi hauskat juhannustaiat saavat ystäväporukan kokeilemaan toinen toistaan älyttömämpiä juttuja.

Kevyttä ruokaa ja raikasta valkoviiniä

Juhannuksen tienoilla kaupat ja torit täyttyvät kotimaisista varhaisperunoista. Juhannuspöydässä komeileekin usein maukkaita pikkuperunoita, jotka maistuvat parhaalta esimerkiksi savustetun kalan ja raikkaan salaatin rinnalla. Myös sillit ja erilaiset silakkaherkut kuuluvat juhannuspöydän vakioherkkuihin.

Kevyen kalaruoan rinnalle sopii erinomaisesti raikas Chill Out Organic Riesling on kuin tehty mehevän savukalan kumppaniksi. Molemmat ovat luomuviinejä ympäristöystävällisimmissä pakkauksissa.

Grilliruoka kaipaa tuhtia punaviiniä

Juhannuksena grillissä tirisevät mehukkaat pihvit ja värikkäät liha-kasvisvartaat vaativat rinnalleen punaviiniä. Kokeile mehevän hilloista Chill Out Smooth & Soft Cabernet

Sauvignonia tai täyteläistä ja kypsän marjaisaa Two Oceans Shirazia.

Kuohuviinipullo mukaan juhannuskokolle

Kun ilta alkaa hämärtyä ja juhannuskokot sytytetään, oikea juomavalinta on juhlava kuohuviini. Näyttävän kokon lämmössä nautittu hienostunut puolimakea Codorníu Ecológica Semi Seco on tällöin hyvä valinta lasiin.

Suomalaisten rakastamalle kesämarjalle eli mansikalle nostetaan tietysti oma maljansa aidoista mansikoista tehdyllä Fresitalla.

Taikoja ja boolia

Valoisa myöhäisilta pitää usein sisällään pihapelejä ja juhannustaikoja. Hauskan ja rennon ajanvietteen rinnalle sopii hyvin helppo ja huoleton booli. tutustu booliohjevalikoimaan.