2 suosittua Shiraz-punaviiniä Australiasta

Sykkiikö sydämesi mehevän täyteläisille ja mausteisen tummille punaviineille? Silloin viinivalintasi on Shiraz Australiasta. Aussi-shirazit toimivat parhaiten liharuokien kuten lampaan ja barbequen kanssa. Katso kaksi eri hintaluokan Shiraz-viinitärppiä!

punaviinipullo

Aussi-shirazit valmistetaan tyypillisesti mahdollisimman tasalaatuisiksi ja heti nautittaviksi. Ne maistuvat hyvin paikallisen rennon bbq-ruoan kuten grillattujen lampaankyljysten kanssa. Shiraz on yksi Australian ikonisimmista ja ensimmäisistä rypälelajikkeista ja maasta löytyy maailman vanhimpia edelleen satoa tuottavia Shiraz-köynnöksiä.

Nappaa Shiraz-tärpit oman makusi ja hintahaarukkasi mukaisesti:

Lindeman's Bin 50 Shiraz

Hopeaa Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa voittanut mehevän hilloinen Lindeman's Shiraz on monen suomalaisen punaviinisuosikki Tämän klassikon keskitäyteläinen maku on keskitanniininen ja tumman luumuinen. Hanapakkaus on nykyisin 100 %:sti kierrätettävä kahvaa ja viinipussia myöten.

Viini sopii seurusteluviiniksi sekä lihan, kanan, pastan ja juustojen ja muiden rentojen ruokien kaveriksi. Katso kana-nacholautasen ohje.

HS-testivoittaja! 

Helsingin Sanomien kesän 2020 hanaviiniraati valitsi Lindeman’s Shiraz -hanaviinin testinsä parhaimmaksi!

Löydät Lindeman's -viinin Alkosta myös 75 cl:n normipullossa. Hana- ja pulloviini ovat maultaan hyvin samanlaisia, mutta pullo-Shiraz on hieman täyteläisempi.

Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz

Tämän rotevan täyteläisen ja erittäin runsaan Shiraz-viinin kypsän tanniinisessa ja moniulotteisessa maussa erottaa pippuria ja mustaherukkaa. Penfolds on yksi Australian palkituimmista ja arvostetuimmista laatuviinien tuottajista, joka tunnetaan erityisesti ikonisesta Grange-punaviinistään.

Täyteläisen tuhti viini sopii erityisesti grillatulle entrecôtelle tai pippuripihville. Tutustu, mitä viinikirjoittaja Master of Wine Essi Avellan kirjoittaa Penfoldsin legendaarisista viineistä.

Tarkista Penfolds Kalimna -viinin myymäläsaatavuus Alkon sivuilta. Voit myös tilata sen näppärästi Alkon verkkokaupasta omaan lähi-Alkoosi.