2 suosittua Shiraz-punaviiniä Australiasta

Sykkiikö sydämesi mehevän täyteläisille ja mausteisen tummille punaviineille? Silloin viinivalintasi on Shiraz Australiasta. Aussi-shirazit toimivat parhaiten liharuokien kuten lampaan ja rennon barbequen kanssa. Katso kolme Shiraz-viinitärppiä!
punaviinipullo

Aussi-shirazit valmistetaan tyypillisesti mahdollisimman tasalaatuisiksi ja heti nautittaviksi. Ne maistuvat hyvin paikallisen rennon bbq-ruoan kuten grillattujen lampaankyljysten kanssa. Shiraz on yksi Australian ikonisimmista ja ensimmäisistä rypälelajikkeista ja maasta löytyy maailman vanhimpia edelleen satoa tuottavia Shiraz-köynnöksiä.

Nappaa Shiraz-tärpit oman makusi ja hintahaarukkasi mukaisesti:

Mehevän hilloinen Lindeman's Bin 50 Shiraz on monen suomalaisen punaviinisuosikki. Tämän klassikon täyteläinen maku on keskitanniininen ja tumman luumuinen.

Penfolds Kalimna Bin 28 Shiraz on rotevan täyteläinen ja erittäin runsas Shiraz-viini, jonka kypsän tanniinisessa ja moniulotteisessa maussa erottaa pippuria ja mustaherukkaa. Penfolds on yksi Australian palkituimmista ja arvostetuimmista laatuviinien tuottajista, joka tunnetaan erityisesti ikonisesta Grange-punaviinistään.

Lindeman's

Lindeman on Australian vanhin viinitalo. Dr. Henry Lindemanin vuonna 1843 Hunter Valleyyn perustaman viinitalon filosofiana on alusta lähtien ollut perustajansa positiivinen elämänkatsomus. Lindemanin mukaan viinin tehtävä on tuoda iloa ja onnea elämän eri tilanteisiin.

Penfolds

Penfolds on yksi Australian palkituimmista ja arvostetuimmista laatuviinien tuottajista, joka tunnetaan erityisesti ikonisesta Grange-punaviinistään. Viinitalo perustettiin vuonna 1844, jolloin tohtori Christopher Rawson Penfold osti Magill-nimisen tilan perheelleen Adelaiden lähistöltä. Arvostettu viinialan julkaisu Drinks International palkitsi vuonna 2019 toistamiseen Penfoldsin maailman ihaillumpana viinibrändinä ‘World’s Most Admired Wine Brand’.