Kaksi erilaista punaviiniä Chilestä

Viinilehden Löytönä palkittu Leyda Las Brisas Pinot Noir sekä tuhdin täyteläinen Tarapaca Gran Reserva Cabernet Sauvignon – tutustu kahteen erityyliseen chileläiseen punaviiniin ruokasuosituksineen.

tarapaca viini

Chileläiset viinit ovat helposti lähestyttäviä ja hyvinkin suunmukaisia suomalaiseen makuun. Maassa on suotuisat kasvuolosuhteet viiniköynnökselle, mikä yhdistettynä korkeaan viininvalmistusteknologiaan mahdollistaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. 

Pitkä ja kapea Chile tarjoaa monipuoliset edellytykset erityylisten viinien valmistukseen. Viileillä rannikkoalueilla menestyy erinomaisesti elegantti Pinot Noir -rypälelajike, mutta ehkä parhaiten tunnettu lajike on tuhti ja mehevä Cabernet Sauvignon. Nappaa viinivinkit Alkon Chile-viikoilta!

Leyda Las Brisas Pinot Noir – Löytö-viini kevyemmille ruoille

Kypsän marjainen, elegantti ja keskitäyteläinen Pinot Noir -viini on palkittu arvostetulla Viinilehden Vuoden punaviini 2018 -palkinnolla.

Nauti Leyda esimerkiksi pitkään haudutettujen pataruokien tai halstratun lohen kanssa tai sellaisenaan nautiskeluviininä. Monipuolinen viini sopii myös syksyn sieniruokien, kanan ja kalkkunan tai mietojen juustojen kanssa.

Viini on maailman arvostetuimpien naisviinintekijöiden kärkeen kuuluvan Viviana Navarreten käsialaa.

Viinilehden arvio:

Viisi tähteä = Tyylikäs huippuviiniHinta-laatusuhde = Löytö

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon – tuhdeille liharuoille

Kansainvälisesti palkittu rotevan täyteläinen ja kypsän kirsikkainen punaviini tulee Maipon laaksosta. Se on maultaan yllättävän pehmeä Cabernet Sauvignon, jossa tanniinit eivät ole liian kireät. Täyteläinen ja runsas maku on erittäin hyvin tasapainossa.

Tarapaca on nimenomaan ruokaviini erityisesti roseeksi jätettyjen liharuokien, kuten entrecôten tai jopa raa'an tartarin kanssa. Viini toimii hyvin myös kovien juustojen kanssa.

Viinilehden arvio:

Neljä tähteä = Harmoninen, laadultaan erinomainenHinta-laatusuhde = Edullinen ostos

Tarapacá on yksi chileläisen viinintuotannon ikoneja. Laadukkaita Tarapacá-viinejä viedään yli 60 maahan ja niitä on paljon myös Alkon valikoimassa. Green Winery of the Year -palkitun viinintuottajan ympäristöystävällinen toiminta näkyy esimerkiksi tilan omassa energiatuotannossa vesivoiman avulla. Sen tavoitteissa on vähentää toimintansa hiilijalanjälkeä ja ottaa käyttöön lisää uusia kestäviä toimintatapoja. 

Saman viinintuottajan raikkaat Leyda-viinit edustavat uutta chileläisen viileän rannikkoalueen viinityyliä. Lue Leyda-viinitalon palkitun pääviinintekijän Viviana Navarreten haastattelu.