TOP 3 loppukesän valkoviinit

Millaista viiniä elokuun illanviettoihin? Katso TOP 3 valkoviinivinkit ja tutustu kiinnostavaan uutuuteen!

venetsialaiset_viinit_pöydällä

Terassikauden päättäjäiset, venetsialaiset tai rapujuhlat? Katso herkulliset valkoviinivinkit, joista riittää lasilliset myös isommalle seurueelle.

Loppukesän ihastuttava uutuus – Codorníu Albariño Organic 3 litraa

Suomen suosituin kuohuviinituottaja espanjalainen Codorníu on tuonut Alkon myymälöihin elokuun alussa herkullisen valkoviinin. Luomu-uutuus on Alkon valikoiman ainoa hanapakkauksessa myytävä trendikkäästä Albariño-rypäleestä tehty viini.

Codorníun valkoviini on kirkastettu vegaanisesti, kuten kaikki viinitalon kuohuviinitkin

Kuivassa ja aromaattisessa viinissä aistii mm. sitrusta, persikkaa, valkoisia kukkia sekä raikasta mineraalisuutta. Raikas luomuviini sopii erinomaisesti rapujen seuraan sekä kana- ja kasvisruoille ja myös hieman mausteisemmille aasialaisille ruoille. Nauti myös sellaisenaan aperitiivina.

Tiesitkö että hanapakkaukset ja kartonkitetrat ovat hiilijalanjäljeltään ympäristöystävällisimpiä viinipakkauksia

Näppärä ja ympäristöystävällinen – The Original M8 Sauvignon Blanc 1 litra

Tämä australialainen puhdaspiirteinen Sauvignon Blanc -valkoviini on helppo ja kevyt napata mukaan loppukesän ulkojuhliin.

Kuivassa maussa aistii hennosti sitrusta, omenaa, karviaista ja herukkaisuutta. Kevyen yrttinen viini on näppärä seuralainen salaatille, pizzalle, pikkupurtaville ja sellaisenaan nautittavaksi.

Viinin nimi M8 on sanaleikki sen lausumisesta englanniksi: mEight eli "mate", jota australialaiset käyttävät usein puhutellessaan maanmiehiään

Raikas sisilialainen luomuviini – Settesoli Pinot Grigio Organic 3 litraa

Settesolin palkittu luomuviini tulee Sisiliasta. Runsaan hedelmäisessä tuoksussa aistii vihreää omenaa, hunajamelonia, karviaista ja hieman kukkaisuutta. Maku on kuiva ja raikkaan rapsakka, mutta kuitenkin lempeä.

Vinkki! Kolmen litran hanaviinistä riittää lasilliset jopa 25 hengelle. Valkoviinin saat pidettyä viileänä, kun avaat pahvipakkauksen pohjaa ja laitat sen sisälle kylmäkallen ja suljet pohjan teipillä.

Italiassa suositusta Pinot Grigio -rypäleestä valmistettu viini on kirkastettu vegaanisesti ja sopii hyvin salaattien, piiraiden, kasvisvartaiden tai vaikkapa halstrattujen ahventen seuraan. Ihastuttava myös sellaisenaan nautiskeltuna. Plussaa hanapakkauksen kankaisesta kantokahvasta.

"Edullinen ostos" Viinilehti

Best Wine in Box 2023 Concours International