Mitä on Ruffino Cares? Tutustu italialaisen viinitalon vastuullisuuteen

Ruffino Cares on kestävän kehityksen ohjelma ja aloite, jonka tavoitteena on pienentää ympäristökuormitusta vähentämällä hiilidioksidipäästöjä, kuluttamalla vähemmän vettä ja käyttämällä ainoastaan luonnonlannoitteita.

maisema

– Ympäristön ja sen monimuotoisuuden suojeleminen kestävillä menetelmillä on viime vuosien aikana muodostunut Italiassa Toscanan viinialueella sijaitsevan Ruffinon viinitalon toiminnan perustaksi. Vuonna 2018 viinitilamme saivat ’Biodiversity Friend’ -sertifikaatin World Biodiversity Association -yhdistykseltä", kertoo Ruffinon viinitiloista vastaava johtaja Maurizio Bogoni.

Haluamme ottaa vastuun siitä, miten tuotantomme vaikuttaa paitsi meitä ympäröivään yhteiskuntaan myös koko maailmaan. Olemme saaneet työstämme arvostetun kunnianosoituksen kansainväliseltä The Drinks Business -lehdeltä, kun he palkitsivat Ruffinon viinitalon The Green Award -tunnustuksella vuonna 2021

Mitä siis teemme? Paremman käsityksen luomiseksi olemme jakaneet ympäristötyömme erilaisiin kategorioihin.

Kestävän maatalouden käsikirja

Varmistaaksemme, että käytämme maapallon luonnonvaroja kestävällä tavalla viininvalmistusprosessissamme, olemme laatineet käsikirjan, jossa on useita ’best practises’ -käytäntöjä. Se käsittelee muun muassa sitä, kuinka voimme rajoittaa kemikaalien käyttöä, tukea luonnonlannoitteiden käyttöä, varmistaa maaperän hedelmällisyyden sekä vähentää vesistöjen kuormitusta ja maaperän eroosiota.

Energian käyttö

On tärkeää käyttää energiaa viisaasti ja sitä kautta vähentää kokonaiskulutusta, mutta haluamme myös käyttää uusiutuvia energialähteitä, kuten aurinkokennoja tai tuulivoimaa. 35% kuluttamastamme energiasta tulee uusiutuvista energialähteistä.

Päästöt

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi tuotamme vuosittain raportin, joka osoittaa, missä olemme sillä hetkellä. Mittauksemme sisältävät kaiken maatalouskoneidemme päästöistä jäähdytysjärjestelmiin ja kuljetuksiin.

Vedenkulutus

Samalla tavalla kuin mittaamme päästömme, mittaamme myös vedenkulutuksemme vuosittain, jotta kulutuksesta tulisi tehokkaampaa. Lisäksi Pontassieveen on asennettu vedenkäsittelylaitos, ja olemme asettaneet kosteikkoja sekä La Solatiaan että Greppone Mazziin.

ruffino_cares_logo

Tietoja Ruffino Cares -ohjelmasta

Vuonna 2017 aloitimme ohjelmamme kohti kestävämpää kehitystä. Ruffino Cares on aloite, jonka tavoitteena on muun muassa pienentää ympäristönkuormitusta vähentämällä hiilidioksidipäästöjä, kuluttamalla vähemmän vettä ja käyttämällä ainoastaan luonnonlannoitteita. Tämä on alku ja tiedämme, että voimme aina parantaa.

Voit lukea lisää aiheesta Ruffinon englanninkieliseltä sivustolta.>

Ruffino Kellari

Ruffino


Ruffinon viinitalon perustivat vuonna 1877 Ilario ja Leopoldo Ruffino. Ruffinon viinintekotaito on tulosta ikiaikaisesta viisaudesta kuin teknisestä evoluutiostakin.

Tutustu brändiin »