Vegan-merkki kertoo viinin vegaanisuudesta

Kaikki viinit eivät automaattisesti ole valmistustavaltaan vegaanisesti tuotettuja. Tuotehakumme Vegan-merkki auttaa vegaaniutta noudattavien löytämään heille sopivat viinit.
Vegan-merkki kertoo viinin vegaanisuudesta

Kaikki viinit eivät ole automaattisesti vegaaniruokavalioon sopivia. Vaikka viini itsessään on kasviperäinen tuote, sen valmistusprosessissa voidaan käyttää erilaisia eläinperäisiä aineksia. Näitä aineita käytetään pääasiassa säätelemään viinin kirkkautta eli poistamaan viinistä käymisprosessin ainana syntynyttä sameaa sakkaa. Käytettäviä eläinperäisiä aineita ovat esimerkiksi liivate, maitoproteiini ja munan valkuainen.

Tuoteselosteen tai etiketin perusteella ei aina selviä, onko viini vegaanista.

Näistä kirkastusaineista ei jää jäämiä itse viiniin, vaan ne ovat niin sanottuja prosessiaineita. Viiniä on kirkastettu eläinperäisillä aineilla jo vuosisatoja, mutta myös ei-eläinperäisiä kirkastusaineita on kehitetty. Tällainen on esimerkiksi saviperäinen bentoniitti tai kasviproteiinista kuten herneestä eristetty ainesosa. 

Löydä vegaaniset viinit tuotehakumme kautta

Yhä useampaa kuluttajaa tämä tieto kuitenkin kiinnostaa, joten sivustomme Tuotteet -hausta (täppää kohta: Vegaani) voi hakea erikseen nimenomaan vegaaneille sopivia tuotteita. Saman haun kautta löytyvät myös esimerkiksi luomuviinit.

Alkon sivuilla vegaanisiksi on merkitty vain ne viinit, joilla on myös etiketissä vegaaniudesta kertova symboli. Kaikki viinintuottajat eivät kuitenkaan sitä automaattisesti lisää etiketteihinsä, vaikka heidän viininsä ovat vegaanisesti valmistettuja.

Kaikki Codorniun cavat ovat vegaanisia

Suomen suosituin kuohuviini Codorniu valmistaa kaikki valikoimansa cavat vegaanisesti. Löydät Codorniun valikoimasta myös luomukuohuviinejä.

Tutustu Codorniun viinitaloon ja tuotteisiin