Täydelliset toisilleen: punaviini ja talviloma

Nautiskeluun sopii parhaiten viini, joka ei ole liian tanniininen vaan sopivan mehevä ja täyteläinen. Herkkuhetken kruunaavat tietysti viinin makumaailmaan sopivat naposteltavat.

Täydelliset toisilleen: punaviini ja talviloma

Ranskalainen juusto ja viini sopivat yhteen

Mikä onkaan ihanampaa kuin oikaista päivän jälkeen kivistävät jalat kohti loimottavaa takkatulta ja kaataa lasiin hieman laadukasta ranskalaista punaviiniä. Nautinto on täydellinen, kun yhdistät täyteläisen silkkiseen Notre Dame de Cousignac Percelle du Nord -luomuviiniin viipaleen puolipehmeää, tuhkaraitaista Morbier-juustoa. Ah oui, c’est bon!

Haavematkalle Italian aurinkoon?

Jos vietät talvilomasi vähälumisissa maisemissa loskan keskellä, voit nauttia lasillisen punaviiniä ja matkustaa mielessäsi Italian aurinkoon. Veneton alueelta tulevan Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasson tuoksussa on niin punaisia marjoja, kypsää kirsikkaa kuin kuivattuja hedelmiä ja taatelia. Tämä mehevä ja hilloinen punaviini sopii nautiskeltavaksi vaikkapa voimakkaan parmesaanijuuston kera.

Elegantti punaviiniseuralainen

Jos kaipaat reippaan talviurheilun sijaan hienostuneen eleganttia hiihtolomaseuraa, on valintasi keskitäyteläinen chileläinen Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir. Viinistä viiniin 2017 -oppaan viidellä tähdellä palkitsema viini on on herkullisen hedelmäinen ja nostaa veden kielelle. Pitkään suussa viipyvä jälkivaikutelma on intensiivinen. Sen kyytipojaksi sopii kirsikkahillokkeella höystetty emmentaljuusto.

Lomalla on kuitenkin tärkeintä tehdä oman maun mukaan, hemmotella itseään ja valita lasiin vaikkapa oma suosikkiviini. Nauti siis lomasta – ja viinistä!