Viiniraati suosittelee – ruokakauppojen 8 % suosikit

Tutustu mitä kaikkea ruokakauppojen uusi viinivalikoima pitää sisällään. Viiniraati valitsi suosikkinsa – tutustu ja löydä omasi!

ruokakauppaviinit_pöydällä

Ruokakauppojen parhaat viinit, millaisia ne ovat? Viiniraatimme maistoi kesäkuussa K- ja S-ryhmän kauppojen valikoimiin saapuneita 8 % viinejä ja yllättyi niiden laadusta. Tutustu suosikkeihin, joista osa on tuttuja tuotemerkkejä myös Alkon hyllyiltä!

GOZY Sec 8 %

Raikas puolikuiva kuohuviini kesän kilistelyyn ja nautiskeluun.

"Raikkaan hapokas kuohuviini, jossa on sopivasti jäännössokeria tasapainottamassa viinin hapokkuutta. Hedelmäinen, runsas tuoksu, josta löytää sitruunaa, päärynää, vihreää omenaa sekä hieman mineraalisuutta. Puolikuiva maku alkaa raikkaana ja mukavan pirteän hapokkaana, minkä jälkeen jäännössokeri astuu tasapainottamaan makua. Jälkimaku on pehmeä ja runsaan hedelmäinen"

"Nauti aperitiivina ja kilistelyjuomana tai pienten snacksien ja kepeiden itämaisten ruokien kanssa. Toimii myös sushille."

Nämä raikkaat juomat ovat saatavilla useissa K- ja S-ryhmän ruokakaupoissa myös sunnuntaisin ja pyhäpäivinä

I.L.O. Brut 8 %

Kuiva ja kepeä kuohuviini kesän kilistelyyn ja nautiskeluun Alkostakin tutusta I.L.O. -viinisarjasta.

"Raikas ja pirteän hedelmäinen kuohuviini, jonka tuoksu on tulvillaan päärynää, kypsää omenaa sekä sitrusta. Kevyt mineraalisuus tuo tuoksuun mukavasti leveyttä. Kuiva maku on sopivan rapsakan hapokas ja pirteä hedelmäisyys tuo makuun pehmentävää leveyttä."

"Kilistele aperitiivina tai pienten snacksien ja äyriäisruokien kuten katkarapusalaatin kanssa."

Fresita Sparkling 8 %

Ainutlaatuinen Fresita-kuohuviini on chileläinen taidonnäyte, jossa yhdistyvät maan pitkät viininteon perinteet sekä aidon mansikan parhaimmat ominaisuudet ilman lisättyjä maku- tai väriaineita.

"Fresitan makeutta tasapainottaa runsas hapokkuus – maku on ihanan mansikkainen ja siinä on häivähdys sitrushedelmää. Nautiskele hyvin viilennettynä mieluiten kuohuviinilasista esimerkiksi aperitiivina, seurustelujuomana tai kesäisten jälkiruokien kanssa."

'Fresita' on espanjaa ja tarkoittaa pientä mansikkaa.

retail_viinit_fresita_ja_blue_nun

Blue Nun Riesling 8 %

Blue Nun on suomalaisten rakastama viinimerkki, joka on ollut Suomen markkinoilla jo yli 30 vuotta. Blue Nun Riesling tulee tunnetulta viinialueelta Saksan Rheinhessenistä.

"Hedelmäisen huumaava tuoksu – maussa pääsevät esiin erityisesti sitruunan, viheromenan ja päärynän aromimaailmat. Runsas hapokkuus tasapainottaa viinin jäännössokeria ja lopputuloksena on raikas, mutta helposti lähestyttävä kuivahko valkoviini."

"Täydellinen makupari mausteisille aasialaisille ruoille sekä sushille! Toimii loistavasti erilaisten kala-, kana- ja kasvisruokien seurassa. Nauti myös sellaisenaan hyvässä seurassa hyvin viilennettynä!"

Chill Out Chardonnay 8 %

Chill Out on yksi Suomen suosituimmista viinibrändeistä, jonka juomat tulevat eri puolilta maailmaa.

"Chardonnay on maultaan runsaan hedelmäisen raikas ja sen tuoksu on täynnä trooppista hedelmäisyyttä. Kuivassa maussa on mukavasti hapokkuutta ja samaan aikaan lempeää hedelmäisyyttä, josta löytää kypsän sitruunan ja hunajamelonin aromeja. Hento yrttisyys ja mausteisuus tuovat makuun monipuolisuutta."

"Nautiskele erilaisten kala-, kana- ja kasvisruokien kanssa kuten savustettu tai loimutettu lohi, kermaiset kana- ja kalapastat sekä runsaat salaatit."

retail_viinit_chill_outit

Chill Out Cabernet Sauvignon 8 %

"Makumaailma on yllättävän lähellä Alkon punaviinejä! Upean tumman marjainen ja mehevä aromimaailma – tuoksu on runsaan hedelmäinen, josta löytää luumun, tumman kirsikan ja mustaherukan aromeja sekä vaniljaista mausteisuutta. Keskitäyteläisessä, ryhdikkäässä ja pehmeän tanniinisessa maussa on raikastavaa hapokkuutta ja mukavasti kypsää hedelmäisyyttä."

"Toimii todella hyvin erilaisten liharuokien kuten pihvin, grilliruoan sekä kovien juustojen kanssa."

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Laura Kuusela sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.