Cape Malay -simpukat
Nämä herkulliset simpukat on maustettu Cape Malayn tapaan, eli erilaisilla mausteilla ja kookosmaidolla.
Katso resepti »Pestolla kuorrutetut simpukat ovat tyylikäs alkupala kuohuviinin kanssa.
1 dl pinjansiemeniä
1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2–3 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl neitsytoliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Tee ensin korianteripesto. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa. Lisää pinjansiemenet ja parmesaani.
Käytä konetta hetki ja ja lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
20–24 vihersimpukkaa
Nosta simpukat kuorineen uunipannulle. Pane jokaiselle simpukalle lusikallinen korianteripestoa.
Kuorruta simpukoita 250-asteisen uunin grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan eli kunnes juusto saa hieman väriä. Tarjoa heti.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Nämä herkulliset simpukat on maustettu Cape Malayn tapaan, eli erilaisilla mausteilla ja kookosmaidolla.
Katso resepti »Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapaslautasella.
Katso resepti »Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
Katso resepti »Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso resepti »