Saunabooli

Kesään kuuluu olennaisesti hyvä ruoka, juoma ja tietysti sauna. Katso baarimestari Mikael Karttusen ohje raikkaan ja matala-alkoholisen saunaboolin valmistukseen.

boolin jäät
logo

8+ HLÖ

logo

0 h 15 min

logo

4.1 %

AINEKSET

  • 2 dl De Kuyper Sour Apple -likööri

  • 0,5 l Two Oceans Sauvignon Blanc -valkoviini

  • 1 plo (1,5 l) Schweppes Russchian -limsa

  • Koristele hedelmillä esimerkiksi verigreipin, sitruunan ja vihreän omenan viipaleilla sekä koivun lehdillä.

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita saunakiuluun iso jäälohkare, jonka olet etukäteen pakastanut esimerkiksi tyhjässä maitotölkissä tai muoviastiassa.

    2. Mittaa mukaan omenalikööri, valkoviini ja limsa ja sekoita.

    3. Koristele hedelmillä esimerkiksi verigreipin, sitruunan ja vihreän omenan viipaleilla sekä koivun lehdillä. Voit käyttää koristelussa myös syötäviä luonnonkukkia kuten metsäorvokkia.

Vinkki!

Laita orvokinkukkia ja nuoria koivunoksia tyhjään puolen litran pahvitölkkiin, lisää vesi ja pakasta. Saat kauniin ja pitkään kestävän jääkoristeen booliisi.