Katso raikkaat roseeviinivinkit

Nämä tyylikkäät roseet maistuvat raikkaan herkulliselle. Katso vinkit ja valitse suosikkisi!
matua rosee

Kauniin punertavat ja hedelmäiset roseeviinit ovat yhä suositumpia myös Suomessa. Monipuoliset roseet toimivat kana-, kasvis- ja kalaruokien kanssa sekä tietenkin sellaisenaan nautittuna.

Matua Rosé

Raikkaan kuiva roseeviini on täynnä kypsien kesäisten hedelmien aromeja yhdistettynä pirteän mineraaliseen ja yrttimäiseen twistiin. Rypäleet kerätään Uuden-Seelannin viileimmiltä viininviljelyalueilta herkullisen maun takaamiseksi.

Matua Rosé valmistetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Etiketin ainutlaatuinen Chill -lumihiutalesymboli muuttuu siniseksi, kun viini on sopivan kylmää ja valmis tarjottavaksi. Kokeile vaikkapa lohisalaatin tai grillatun tofun ja kasvisten kanssa.

Tarkista palkitun viinin saatavuus omasta lähi-Alkostasi tai tilaa se sinne Alkon verkkokaupasta ilman toimitusmaksua.

Vuoden Roseeviininä palkittu Casal Garcia Rosé on portugalilainen Vinho Verde. Samaan perheeseen kuuluu myös puolikuiva valkoviini. Vinho Verde sekin!

Casal Garcia Rosé

Portugalilaisessa puolikuivassa ja hieman pirskahtelevassa roseessa aistii mansikan ja vadelman aromeja. Viinilehti valitsi sen Vuoden 2020 Roseeviiniksi, onnea voittajalle!

"Viinin viehkeä, hennosti makea maku saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta ja lähes kieltä kutittelevasta pirskahtelevuudesta. Erittäin herkullinen kokonaisuus nostaa miellyttävästi veden kielelle." 

Nautiskele aperitiivina tai terassiroseena sekä kevyiden kasvisruokien ja snäcksien kanssa.

Gassier Provence Organic Rosé

Tiesitkö että Ranskan Provencen viinialue on roseeviinien kehto?

Tämä laadukas ja tyylikäs luomuroseeviini tulee tunnetulta Provencen alueen viinintuottajalta Gassierilta. Raikkaan kuiva maku on vadelmainen ja hennon punaherukkainen.

Hedelmäinen luomurosé sopii erityisesti vuohenjuustosalaatille, mutta myös monipuolisesti kasvis- ja kalaruoille. Kannattaa kokeilla rohkeasti jopa grillatun possun kasslerin kanssa.

Pongrácz Rosé Brut

Maistuisiko laadukas roseekuohuviini? Myös ne ovat monipuolisia ruokajuomia, ja tietenkin erinomaisia aperitiiveja. 

Pongrácz on erittäin kuiva, hennon paahteinen ja sitruksinen klassisella pullokäymismenetelmällä valmistettu kuohuviini. Pehmeät kuplat säilyvät pitkään saman valmistusmenetelmän ansiosta, mitä myös samppanjoissa käytetään. Viini on yhdistelmä Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier -rypäleitä.

Pongracz Rosé on erittäin tyylikäs lahja tai kesävieminen. Löydät sen Alkoista myös tavallisena vaaleana kuohuviininä Pongracz Brut