Makupari: viini ja tex mex
Meksikolaisen keittiön peruspilareita ovat chilipippurit, mustat pavut ja tortillat. Tuliselle tex mex -ruoalle pärjäävät parhaiten hedelmäisen lempeät ja hieman jäännössokeriset valkoviinit.
Lue lisää »Chili con carne on helppo arkiruokaklassikko. Kun osaat tehdä tämän hyvin, pärjäät pitkälle.
Chili con carne on mausteinen liharuoka, jonka juuret ovat Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueilla, erityisesti Texasissa. Nimi "chili con carne" merkitsee espanjaksi "chiliä lihan kanssa." Ruokalajissa yhdistyvät naudanliha, mausteet, pavut, tomaatit ja chili. Vaikka chili con carnen alkuperästä on olemassa monia teorioita, se on vakiinnuttanut paikkansa amerikkalaisessa keittiössä ja on suosittu ruokalaji eri puolilla maailmaa.
350 g paistijauhelihaa
100 g pakastettuja sipulikuutioita
3 kpl valkosipulinkynttä
30 g voita
0,5 prk papuja tomaattikastikkeessa
500 g tomaattimurskaa
0,5 dl vettä
0,5 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
Kuullota sipulikuutiot ja puristetut valkosipulinkynnet paistokasarissa.
Lisää sekaan jauheliha, pavut tomaattikastikkeessa ja tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä, kaada liemi joukkoon ja keitä sen jälkeen noin 30 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja lisää maun mukaan chilillä.
Tarjoile chili con carne keitetyn riisin ja tuoreiden yrttien kera.
Meksikolaisen keittiön peruspilareita ovat chilipippurit, mustat pavut ja tortillat. Tuliselle tex mex -ruoalle pärjäävät parhaiten hedelmäisen lempeät ja hieman jäännössokeriset valkoviinit.
Lue lisää »Näissä tacoissa täytteenä on kotimaista härkäpapua, jauhelihaa ja kaalia. Nauti mehevän punaviinin kanssa!
Katso resepti »Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso resepti »