Chili con carne

Chili con carne on helppo arkiruokaklassikko. Kun osaat tehdä tämän hyvin, pärjäät pitkälle.

logo

4

logo

1 h 0 min

Chili con carne on mausteinen liharuoka, jonka juuret ovat Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueilla, erityisesti Texasissa. Nimi "chili con carne" merkitsee espanjaksi "chiliä lihan kanssa." Ruokalajissa yhdistyvät naudanliha, mausteet, pavut, tomaatit ja chili. Vaikka chili con carnen alkuperästä on olemassa monia teorioita, se on vakiinnuttanut paikkansa amerikkalaisessa keittiössä ja on suosittu ruokalaji eri puolilla maailmaa.

AINEKSET

  • 350 g paistijauhelihaa

  • 100 g pakastettuja sipulikuutioita

  • 3 kpl valkosipulinkynttä

  • 30 g voita

  • 0,5 prk papuja tomaattikastikkeessa

  • 500 g tomaattimurskaa

  • 0,5 dl vettä

  • 0,5 tl mustapippuria

  • 1 tl chilijauhetta

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuullota sipulikuutiot ja puristetut valkosipulinkynnet paistokasarissa.

    2. Lisää sekaan jauheliha, pavut tomaattikastikkeessa ja tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä, kaada liemi joukkoon ja keitä sen jälkeen noin 30 minuuttia.

    3. Mausta mustapippurilla ja lisää maun mukaan chilillä.

    4. Tarjoile chili con carne keitetyn riisin ja tuoreiden yrttien kera.