Chili con carne

Chili con carne on helppo arkiruokaklassikko. Kun osaat tehdä tämän hyvin, pärjäät pitkälle.

4

1 h 0 min

Chili con carne on mausteinen liharuoka, jonka juuret ovat Yhdysvaltojen ja Meksikon raja-alueilla, erityisesti Texasissa. Nimi "chili con carne" merkitsee espanjaksi "chiliä lihan kanssa." Ruokalajissa yhdistyvät naudanliha, mausteet, pavut, tomaatit ja chili. Vaikka chili con carnen alkuperästä on olemassa monia teorioita, se on vakiinnuttanut paikkansa amerikkalaisessa keittiössä ja on suosittu ruokalaji eri puolilla maailmaa.

 viinin ja tex mex ruoan yhdistäminenMakupari: viini ja tex mex

Meksikolaisen keittiön peruspilareita ovat chilipippurit, mustat pavut ja tortillat. Tuliselle tex mex -ruoalle pärjäävät parhaiten hedelmäisen lempeät ja hieman jäännössokeriset valkoviinit.

Lue lisää
tacot ja viinipulloMehevät tacot

Näissä tacoissa täytteenä on kotimaista härkäpapua, jauhelihaa ja kaalia. Nauti mehevän punaviinin kanssa!

Katso resepti
meksikolainen salaatti + viinisuositusMeksikolainen salaatti

Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.

Katso resepti