Dukkah-kana korianterikastikkeella

Grillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.
Dukkah-kana korianterikastikkeella ja viinisuositus
Kana kalkkuna Kana kalkkuna Kana kalkkuna
Grilliruoka Grilliruoka Grilliruoka
6-8 HLÖ
45-60 MIN
1 Laita broileri selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Halkaise se isolla veitsellä tai saksilla selkärangan vierestä. Voit tämän jälkeen avata broilerin kuin kirjan.
2 Sekoita tomaattipyree, valkosipuli ja oliiviöljyä ja hiero seos broilerin pintaan.
3 Valmista Dukkah-mausteseos eli murskaa isossa morttelissa hasselpähkinät, seesamisiemenet, juustokumina, korianteri, cayennepippuri, paprikajauhe ja suola.
4 Hiero mausteseos broilerin pintaan kauttaaltaan ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
5 Ota broileri huoneenlämpöön.
6 Lämmitä grilli. Grillaa keskilämpöisessä grillissä suoraan ensin nahkapuoli alaspäin noin 15 minuuttia ja käännä sitten broileri ja grillaa vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes liha on kypsää (riippuu grillistä).
7 Voit tarkistaa kypsyyden pistämällä lihaan puutikun. Jos ulos tihkuva lihasneste on kirkasta, on kana kypsää. Muista, ettet ylikypsennä broileria.
Voit valmistaa broilerin myös uunissa:
1 Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen ja laita broileri uunipellille. Kypsennä uunissa noin 30 min. Laita lopuksi grillivastus päälle ja annan broilerin ruskistua. Tarkista kypsyys linnun paksuimmasta kohdasta cocktail-tikulla. Jos ulostihkuva neste on kirkasta, kana on kypsä.
2 Grillaa samalla puolikkaita sitruunoita ja erilaisia vihanneksia ja tarjoa korianteri-jogurttikastikkeen kanssa.
Korianteri- jogurttikastike
1 Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella ja mausta oman maun mukaan. Tarjoa grillatun broilerin kanssa.
Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan. Two Oceans -viineillä on ilo jakaa kahdeksan herkullista reseptiä kanssanne. Tutustu myös herkulliseen Etelä-Afrikan inspiroimaan kurpitsakeittoon.
AINEKSET
1 kokonainen broileri
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulikynttä, murskattuna
1 1⁄2 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
2 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl juustokuminaa
1⁄2 rkl kuivattua korianteria
1⁄2 rkl cayennepippuria
1 rkl paprikajauhetta
1⁄2 suolaa
yhden limen mehu
2-3 rkl oliiviöljyä
Korianteri- jogurttikastike
yhden limen mehu
2-3 rkl oliiviöljyä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi, murskattuna
1 ruukku korianteria
chiliä oman maun mukaan
suolaa ja pippuria
Lisää muistilistaan

Suositukset