Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin

Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.
Bourbon marinoitu entrecote
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
+ 60 MIN
Marinoitu entrecote
1 kg naudan entrecotea kokonainen pala
1 dl Bourbon tai Tennessee viskiä
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
Perunat
1 kg perunoita
suolaa & pippuria
öljyä
Chimichurri-kastike
1 puntti lehtipersiljaa
1 puntti korianteria
1 valkosipulinkynsi
½ tl savupaprikajauhetta
1 tl punaviinietikkaa
n. ½ dl öljyä
suolaa & pippuria

Erittäin täyteläinen ja tuhdin rehevä argentiinalainen Los Intocables Black Malbec -punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana. Viinin kypsytykseen käytettyä tammitynnyriä on siis aiemmin käytetty bourbon-viskien kypsytykseen.

PS. Los Intocables tarkoittaa suomeksi 'Lahjomattomat' ja on saanut innoituksensa kuuluisan amerikkalaisen toimintaelokuvan (The Untouchables) mukaan.

Lihan valmistus
1 Sekoita 1 dl viskiä ja yrtit ja laita lihan joukkoon muovipussiin tai vakuumiin yön yli maustumaan jääkaappiin.
2 Ota liha huoneen lämpöön tunti ennen kypsennystä. Lämmitä grilli noin 120 asteeseen ja laita liha epäsuoraan lämpöön kypsymään. Laita lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan ja kypsennä noin 54 asteeseen eli noin 1-1 ½ h riippuen lämmöistä.
3 Kun liha on saavuttanut halutun lämmön, kääri se folioon tasaantumaan. Kuumenna kaasugrilli täyteen lämpöön tai hiiligrillissä kuumenna hiiliä yksi sytytyspiipullinen. Kun hiilet ovat kuumentuneet ruskista lihan kauttaaltaan suoraan hiilien päällä n. 1 min per puoli tai kaasugrillissä ritilän päällä.
4 Leikkaa lihasta muutama paksu siivu ja grillaa siivut vielä nopeasti molemmin puolin hiilien päällä / kaasugrillissä ja mausta lihat runsaalla suolalla ja pippurilla.
5 Jos ei ole mahdollista käyttää grilliä, ruskista lihan pinta kauttaaltaan kuumalla pannulla ja kypsennä lihamittarin kanssa 120 asteisessa uunissa 54 asteeseen ja anna vetäytyä foliossa noin 20 minuuttia.
Perunoiden valmistus
1 Pese perunat ja pilko pieneksi. Laita kulhoon ja lisää sekaan öljy, suola ja pippuri ja sekoita. Kaada perunat uunivuokaan ja kypsennä 170 uunissa välillä sekoittaen noin 1-1 ½ tuntia.
Chimichurri-kastike
1 Silppua yrtit pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Soosin kuuluu olla löysää eli lisää öljyä sen mukaan.
Resepti: Taste of Nikinmäki 

Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.

Seuraa Taste of Nikinmäkeä Facebookissa

Erittäin täyteläinen ja tuhdin rehevä argentiinalainen Los Intocables Black Malbec -punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana. Viinin kypsytykseen käytettyä tammitynnyriä on siis aiemmin käytetty bourbon-viskien kypsytykseen.

PS. Los Intocables tarkoittaa suomeksi 'Lahjomattomat' ja on saanut innoituksensa kuuluisan amerikkalaisen toimintaelokuvan (The Untouchables) mukaan.

Lihan valmistus
1 Sekoita 1 dl viskiä ja yrtit ja laita lihan joukkoon muovipussiin tai vakuumiin yön yli maustumaan jääkaappiin.
2 Ota liha huoneen lämpöön tunti ennen kypsennystä. Lämmitä grilli noin 120 asteeseen ja laita liha epäsuoraan lämpöön kypsymään. Laita lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan ja kypsennä noin 54 asteeseen eli noin 1-1 ½ h riippuen lämmöistä.
3 Kun liha on saavuttanut halutun lämmön, kääri se folioon tasaantumaan. Kuumenna kaasugrilli täyteen lämpöön tai hiiligrillissä kuumenna hiiliä yksi sytytyspiipullinen. Kun hiilet ovat kuumentuneet ruskista lihan kauttaaltaan suoraan hiilien päällä n. 1 min per puoli tai kaasugrillissä ritilän päällä.
4 Leikkaa lihasta muutama paksu siivu ja grillaa siivut vielä nopeasti molemmin puolin hiilien päällä / kaasugrillissä ja mausta lihat runsaalla suolalla ja pippurilla.
5 Jos ei ole mahdollista käyttää grilliä, ruskista lihan pinta kauttaaltaan kuumalla pannulla ja kypsennä lihamittarin kanssa 120 asteisessa uunissa 54 asteeseen ja anna vetäytyä foliossa noin 20 minuuttia.
Perunoiden valmistus
1 Pese perunat ja pilko pieneksi. Laita kulhoon ja lisää sekaan öljy, suola ja pippuri ja sekoita. Kaada perunat uunivuokaan ja kypsennä 170 uunissa välillä sekoittaen noin 1-1 ½ tuntia.
Chimichurri-kastike
1 Silppua yrtit pieneksi silpuksi ja sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Soosin kuuluu olla löysää eli lisää öljyä sen mukaan.
Resepti: Taste of Nikinmäki 

Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.

Seuraa Taste of Nikinmäkeä Facebookissa
Marinoitu entrecote
1 kg naudan entrecotea kokonainen pala
1 dl Bourbon tai Tennessee viskiä
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
Perunat
1 kg perunoita
suolaa & pippuria
öljyä
Chimichurri-kastike
1 puntti lehtipersiljaa
1 puntti korianteria
1 valkosipulinkynsi
½ tl savupaprikajauhetta
1 tl punaviinietikkaa
n. ½ dl öljyä
suolaa & pippuria
Lisää muistilistaan