Pappardelle, farfalle vai rigatoni?
Myynnissä on hyllymetreittäin erilaisia pastamalleja. Pastapakettia ei kuitenkaan kannata valita sattumanvaraisesti, sillä malleista moni on suunniteltu juuri tietyntyyppisen kastikkeen – condimentin – pariksi.
Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
2 kpl salottisipulia
4 kpl valkosipulinkynttä
3 kpl peperonchino chilin palkoja
10 kpl kuorittua luumutomaattia
2 dl oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
1/2 dl raastettua parmesan-juustoa
200 g penne tai tagliatelle-pastaa
Freesaa pieneksi pilkottu sipuli, valkosipuli ja peperonchino-chilit pannulla.
Lisää sekaan lohkotut tomaatit ja mausteet. Keitä noin 30 minuuttia.
Keitä pasta kattilassa al dente -kypsyydelle ja valuta huolellisesti.
Sekoita pasta kastikkeeseen sekaan ja ripottele annoksen päälle parmesanraastetta ja halutessasi leipäkrutonkeja.
Myynnissä on hyllymetreittäin erilaisia pastamalleja. Pastapakettia ei kuitenkaan kannata valita sattumanvaraisesti, sillä malleista moni on suunniteltu juuri tietyntyyppisen kastikkeen – condimentin – pariksi.
Tällä pastalla selätetään nälkä! Nauti entrecote-pihvistä valmistettu pasta hedelmäisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Kun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.
Katso resepti »Tämä nopeasti valmistuva tofupohjainen salaatti sopii helpoksi kasvislounaaksi raikkaan vegaanisen valkoviinin kanssa.
Katso resepti »Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso resepti »