Rommimarinoidut ribsit

Nämä rommissa marinoidut possun ribsit sopivat täydellisesti rommitynnyreissä kypsytetyn 19 Crimes Uprising -punaviinin aromeihin.
Rommimarinoidut ribsit + viinisuositus
Porsas Porsas Porsas
4 HLÖ
+ 60 MIN
Ribsit:
n 1,5kg possun ribsejä
½ dl tummaa rommia voiteluun
suolaa & pippuria
2 dl omenamehua
½ dl omenasiiderietikkaa
Kastike:
5 dl lihalientä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 pieni sipuli puolittuna
1 tl dijon sinappia
½ tl chili lastuja
2 rkl HP kastiketta
2 tl worcesterkastiketta
1 dl tummaa rommia
1 dl ketsuppia
Valmistusohjeet:
1 Poista ribseistä luun puolelta ohut kalvo kahden talouspaperin avulla ja penslaa ne rommilla sekä suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Laita ribsit tiukkaan foliopakettiin ja jääkaappiin yöksi.
2 Ota ribsit pöydälle noin tunti ennen grillauksen aloitusta. Lämmitä grilli noin 100 asteeseen ja laita ribsit grilliin.
3 Grillaa epäsuorassa lämmössä 3 tuntia. Tämän jälkeen laita ribsit esim folio vuokaan ja kaada pohjalle 2 dl omenamehua, johon on sekoitettu ½ dl omenasiiderietikkaa. Tee vuoalle foliosta kansi ja laita takaisin grilliin kahdeksi tunniksi.
4 Kypsennyksen aikana mittaa kaikki kastikeainekset, paitsi ketsuppi, kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen siivilöi kastike ja laita takaisin kattilaan. Lisää ketsuppi ja keitä kasaan niin että vajaa puolet on jäljellä.
5 Siirrä ribsit vuoasta takaisin grillin ritilälle ja penslaa rommikastikkeella pariin kertaan tunnin aikana.
Resepti: Taste of Nikinmäki 

Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.

Seuraa Taste of Nikinmäkeä Facebookissa
Valmistusohjeet:
1 Poista ribseistä luun puolelta ohut kalvo kahden talouspaperin avulla ja penslaa ne rommilla sekä suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Laita ribsit tiukkaan foliopakettiin ja jääkaappiin yöksi.
2 Ota ribsit pöydälle noin tunti ennen grillauksen aloitusta. Lämmitä grilli noin 100 asteeseen ja laita ribsit grilliin.
3 Grillaa epäsuorassa lämmössä 3 tuntia. Tämän jälkeen laita ribsit esim folio vuokaan ja kaada pohjalle 2 dl omenamehua, johon on sekoitettu ½ dl omenasiiderietikkaa. Tee vuoalle foliosta kansi ja laita takaisin grilliin kahdeksi tunniksi.
4 Kypsennyksen aikana mittaa kaikki kastikeainekset, paitsi ketsuppi, kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen siivilöi kastike ja laita takaisin kattilaan. Lisää ketsuppi ja keitä kasaan niin että vajaa puolet on jäljellä.
5 Siirrä ribsit vuoasta takaisin grillin ritilälle ja penslaa rommikastikkeella pariin kertaan tunnin aikana.
Resepti: Taste of Nikinmäki 

Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.

Seuraa Taste of Nikinmäkeä Facebookissa
Ribsit:
n 1,5kg possun ribsejä
½ dl tummaa rommia voiteluun
suolaa & pippuria
2 dl omenamehua
½ dl omenasiiderietikkaa
Kastike:
5 dl lihalientä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 pieni sipuli puolittuna
1 tl dijon sinappia
½ tl chili lastuja
2 rkl HP kastiketta
2 tl worcesterkastiketta
1 dl tummaa rommia
1 dl ketsuppia
Lisää muistilistaan
  • Täsmäsuositus
  • Lue lisää viinin tarinasta
  • Kokeile myös:

    Kanavartaat 19 Crimes tyyliin

    Rohkean runsas ja paahteisen puolikuiva 19 Crimes Chardonnay -valkoviini sopii mehevästi maustettujen kanavartaiden viereen.