Peuranpaisti punaviinikastikkeella

Voimakas peuranliha vaatii rinnalleen tanniinisen täyteläisen punaviinin. Katso maukas ruokaohje ja viinisuositus!
Peuranpaisti punaviinikastikkeella + viinisuositus
Riista Riista Riista
4 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
600–800 g peuran sisäpaistia
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen voita
KARPALO-PUNAVIINIKASTIKE
1 sipuli
1 rkl voita
1 laakerinlehti
ripaus mustapippuria
8 katajanmarjaa
lihan paistoliemi
3 dl punaviiniä
1 tlk Demi-Glace -kastikepohjaa
1 rkl riistafondia
1 rkl karpalohyytelöä
2 rkl ruskeaa Maizena-suurustetta
Valmistusohjeet:
1 Ota paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hiero paistin pintaan suolaa ja vastarouhittua mustapippuria.
2 Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista paistin pinta nopeasti niin, että lihan syyt menevät kiinni.
3 Paista paistia uunivuoassa 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 47 astetta, eli noin 15–20 minuuttia.
4 Ota paisti uunista ja anna levätä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.
Karpalo-punaviinikastike
1 Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa. Lisää joukkoon laakerinlehti, pippuri, katajanmarjat, siivilöity paistoliemi ja punaviini.
2 Keitä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen (3 dl). Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
3 Lisää kastikepohja, mausta fondilla ja karpalohyytelöllä. Suurusta Maizenalla. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku. Tarjoa peuran tai hirvipaistin kanssa.
Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen

Valmistusohjeet:
1 Ota paisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Hiero paistin pintaan suolaa ja vastarouhittua mustapippuria.
2 Kuumenna pannu kuumaksi ja ruskista paistin pinta nopeasti niin, että lihan syyt menevät kiinni.
3 Paista paistia uunivuoassa 175-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 47 astetta, eli noin 15–20 minuuttia.
4 Ota paisti uunista ja anna levätä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.
Karpalo-punaviinikastike
1 Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa. Lisää joukkoon laakerinlehti, pippuri, katajanmarjat, siivilöity paistoliemi ja punaviini.
2 Keitä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen (3 dl). Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
3 Lisää kastikepohja, mausta fondilla ja karpalohyytelöllä. Suurusta Maizenalla. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku. Tarjoa peuran tai hirvipaistin kanssa.
Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen

AINEKSET
600–800 g peuran sisäpaistia
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen voita
KARPALO-PUNAVIINIKASTIKE
1 sipuli
1 rkl voita
1 laakerinlehti
ripaus mustapippuria
8 katajanmarjaa
lihan paistoliemi
3 dl punaviiniä
1 tlk Demi-Glace -kastikepohjaa
1 rkl riistafondia
1 rkl karpalohyytelöä
2 rkl ruskeaa Maizena-suurustetta
Lisää muistilistaan