Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Täyteläisen Nederburg Shiraz -punaviinin tanniinit ja roseeksi kypsennetyn peuran fileen koostumus toimivat täydellisesti. Mukavan makeuden annokseen tuovat punaviini-hunajakastike sekä kanelilla maustettu bataattisose.
4 x 150 g peuran fileepihviä
voita
suolaa ja pippuria
Poista kalvot lihasta ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa molemmin puolin kuumassa grillissä tai paista valurautapannulla roseeksi ja anna lihan vetäytyä noin viisi minuuttia folion sisällä.
Tarjoa bataattisoseen, haudutetun purjosipulin ja punaviini-hunajakastikkeen sekä täyteläisen Nederburg-punaviinin kanssa.
1 dl hunajaa
½ dl sitruunanmehua
½ dl appelsiinimehua
2 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
½ tl jauhettua kanelia
3 tähtianista
50 g voita
suolaa ja pippuria
Kiehauta hunaja kattilassa kunnes väri muuttuu vaalean ruskeaksi. Lisää sitruuna- ja appelsiinimehu ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Kaada viini ja lihaliemi joukkoon ja lisää mausteet. Keitä kasaan miedolla lämmölla kunnes jäljellä on noin 1/3.
Lisää voi vähän kerralla koko ajan vispilällä vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
n. 800 g bataattia
vettä
½ tl suolaa
30 g voita
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 dl kuohukermaa
suolaa maun mukaan
1 tl kanelia
Kuori ja paloittele bataatti ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Laita vettä vain sen verran, että bataattipalat peittyvät.
Kun bataatit ovat kypsiä, kaada mahdollisesti ylijäänyt keitinliemi pois ja soseuta bataatit sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon voi, siirappi ja kerma. Mausta suolalla ja kanelilla.
1 purjo
2 rkl voita
1 dl kermaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Halkaise ja huuhdo purjo hyvin ja suikaloi se.
Kuullota suikaleet voissa. Lisää joukkoon kerma ja anna hautua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
Eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon pääviinintekijä Andrea Freeborough kertoo, millaisten ruokien kanssa hän yhdistäisi Nederburg The Winemasters -viinisarjan laadukkaat puna- ja valkoviinit. Katso suosikkimakuparit!
Lue lisää »Karitsa on maustettu inkiväärillä, kanelilla ja juustokuminalla. Nauti tuhdin punaviinin kanssa.
Katso resepti »Karitsan kareet maustetaan granaattiomenasiirapilla ja hieman eksoottisimmilla mausteilla. Grillaa ja nauti täyteläisen punaviinin kanssa.
Katso resepti »Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso resepti »