Chill Out -suosikit kesän ruokapöytään ja nautiskeluun

Kesällä on näppärää hankkia juomat isommassa pakkauksessa – varsinkin kun kesävieraita on tiedossa. Tutustu viiniraadin arvioihin sekä käyttö- ja ruokavinkkeihin suositusta Chill Out -sarjasta.

Chill_Out_Chardonnay_ja_Cabernet_bib_kesä

Viiniraati arvioi kesäsesonkiin sopivat valkoiset Chill Out Chardonnayn sekä Chill Out Sauvignon Blanc -uutuuden ja punaisen Chill Out Cabernet Sauvignonin, ja antoi niille sopivat ruokavinkit.

Chill Out Sauvignon Blanc -uutuuden löydät Alkon myymälöistä ja 8-prosenttiset suositukset K- ja S-ryhmän ruokakaupoista näppärissä kolmen litran hanalaatikoissa.

Chill Out Chardonnay 8 %

Kuiva ja trooppisen hedelmäinen kesän ykkösmätsi lohiruoille.

”Todella trooppisen hedelmäinen, kuiva ja runsas maku, jonka aromeista löytää ananasta, hunajamelonia, persikkaa ja passionhedelmää. Maku on kuiva muttei rutikuiva, vaan hedelmäisen pehmeä ja raikkaan hapokas. Jälkimaussa on pientä mausteista vaniljaisuutta.”

Vinkki! Hanaviinipakkaus kannattaa – yllättäen – avata ylösalaisin. Eli kun käännät pakkauksen ylösalaisin ja poistat hanan pahvisuojan, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

”Kesän ykköslohiviini eli lautaselle sopii lohi halstratusta graavattuun. Chill Out Chardonnay on oiva pari niin yrttisille kanaruoille kuin myös hedelmäisille salaateille. Kokeile ja ylläty makuparista grillatun ananaksen kanssa!”

Chill Out Chardonnayssa on sokeria 10 g litrassa = kuiva

Chill Out Sauvignon Blanc

Todella laadukas ja kuiva Sauvignon Blanc -valkoviini vaaleille kalaruoille ja salaateille.

"Paljon herkullisia Sauvignon Blanc -rypäleen aromeja kuten sitrusta, herukanlehteä ja vähän leikattua ruohoa – nämä viini on suorastaan eurooppalaistyyppinen Sauvignon Blanc vaikka tuleekin Australiasta. Lähes rutikuivassa ja raikkaassa maussa aistii myös raparperia ja hieman trooppista hedelmäisyyttä kuten ananasta. Todella laadukas Sauvignon Blanc hanapakkaukseksi."

"Ykkösviini parsalle hollandaisekastikkeen kanssa sekä vuohenjuustosalaatille. Sopii erittäin hyvin myös vaalean kalan kuten paistetun kuhan ja kesän kasvisten tai yrttirisoton kanssa."

Chill Out Sauvignon Blancissa on sokeria 3 g litrassa = kuiva

Chill Out Cabernet Sauvignon 8 %

Kesän grilliruokien makupari lihoista perusgrillimakkaraan.

"Tuoksussa aistii selkeät Australiassa kasvatetun Cabernet Sauvignon -rypäleen aromit eli täyteläisen tumman marjan ja mustaherukan. Makumaailmassa on mukana mustikkaa ja tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta. Ryhdikkäät mutta pehmeät tanniinit kantavat makua. Kokonaisuudessaan herkullisen runsas ja monipuolinen keskitäyteläinen maku."

Chill Out Cabernet Sauvignon löytyy kaupan viinihyllyiltä myös yhden litran pullossa – se voitti kultaa Vuoden viinit 2025 -kisassa.

"Todella hyvä makupari erilaisille grilliruoille lihoista perusgrillimakkaraan – erityisesti jos liha on marinoitu hieman mausteisemmin, jolloin pienoinen jäännössokeri pyöristää makua. Chill Out toimii hyvin monipuolisesti myös vaikkapa texmex-ruokien tai pasta bolognesen kanssa.”

Chill Out Cabernetissa on sokeria 12 g litrassa = kuiva

Miksi kannattaa valita hanaviini?

  • Hanapakkauksissa on yhtä laadukkaita viinejä kuin pulloissakin.

  • Hanaviini säilyy jääkaapissa avattuna 4 viikkoa eikä kaupassa tarvitse käydä niin usein.

  • Isommasta pakkauksesta on helppo tarjota lasilliset – tai lorauttaa hieman ruoan tai kesäisen drinkin tai boolin joukkoon.

  • Viinitonkan kierrätys on helppoa ja hiilijalanjälki matala verrattuna lasipulloon.

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Oona Alajärvi sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.