Kesän parhaimmat viiniviemiset

Onko ystäväsi mökkinaapuruston grillimestari vai arvostaako hän eleganttia kuohuviiniä? Katso vinkit kesän mieleenpainuvista viiniviemisistä.

tarapaca_viinipullo_kääreessä

Löydät kaikki suosituksemme useimmista Alkon myymälöistä. Voit halutessasi tarkistaa myymäläsaatavuuden Alkon verkkosivuilta klikkaamalla Alkon logoa viinin kohdalta.

Tarapacá Biodiversity Edition Red Blend

Chileläisen Tarapacá-viinitalon kestosuosikki-punaviini on tehty Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypäleistä. Kestävän kehityksen ja luonnon monimuotoisuuden periaatteita kunnioittava viini on saatavilla kesän ajan Alkoista kauniissa paperikääreessä – ihastuttava kesävieminen!

Keskitäyteläinen ja hedelmäisen pyöreä punaviini toimii erityisesti grillattujen possuruokien kuten kasslerin kanssa. Monipuolinen viini toimii myös muiden kevyempien liharuokien sekä tuhdimpien kana- ja kasvisruokien ja pastan kanssa. Mehevässä maussa aistii herukan ja vadelman aromeja sekä mausteisuutta.

Psst! Viinin etiketistä sekä kääreen kuvista löytyy Tarapacán viinitilalla eläviä kasveja ja eläimiä, jotka saavat vapaasti temmeltää tarhojen suojassa luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen.

Finca Las Moras Los Intocables Black Malbec

Täyteläinen ja tuhti argentiinalainen punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana. "4 tähteä. Tyylikäs huippuviini" - Viinilehti

Maussa nousevat Malbec-rypälelajikkeen rehevät aromit – tummat marjat ja luumut. Viinin vaniljaiset aromit tulevat tynnyrikypsytyksestä ja pähkinäisyys bourbon-viskin aromeista. Tanniinit ovat pehmeät ja tuovat viiniin ryhtiä. Bourbontynnyrin karamellimaiset aromit korostuvat jälkimaussa.

Nauti mehevä viini sellaisenaan tai mausteisten grillilihojen kuten naudan entrecoten tai pippuripihvin kanssa. Katso bourbounmarinoidun entrecoten ohje.

PS. Los Intocables tarkoittaa suomeksi 'Lahjomattomat' ja on saanut innoituksensa kuuluisan amerikkalaisen toimintaelokuvan (The Untouchables) mukaan.

Anna de Codorníu Brut Organic 

Elegantissa ja kuivan hedelmäisessä luomu-kuohuviinissä aistii hentoa paahteisuutta ja sitrusta. Anna de Codorníu on Espanjan suosituin cava.

Vaikka Annan maku on erittäin kuiva, se ei ole ihan rutikuiva, mikä tekee siitä helposti nautittavan. Mausta löytyy ihastuttavaa kukkaisuutta ja hedelmäisyyttä. Nauti sellaisenaan kesän aperitiivina tai merenelävien, kasvisten tai tapasten kanssa.

LYV Rosé 

Suosittu ranskalainen LYV-viinisarja ihastuttaa muodollaan ja maullaan. LYV Rosé on raikkaan marjaisa, tasapainoisen sitruksinen ja kuiva roseviini, joka maistuu sellaisenaan tai alkupalojen ja salaattien kanssa.

Pullossa on lasinen korkki, joka on helppo sulkea ja avata uudelleen. Katso vinkit, miten hyödyntää kaunis lasikorkkinen pullo, kun viini on nautittu.

Vinkki! Löydät tämän kauniin roseen nyt myös näyttävässä 1,5 litran magnum-pullokoossa Alkon verkkokaupasta. Se on upea ruokapöydän keskipiste ja ikimuistoinen kesävieminen. Alkon verkkokaupasta tilaat viinin ilman toimitusmaksua 3-4 päivän toimitusajalla omaan lähi-Alkoosi. Myös magnum-pullossa on lasinen korkki.