Kesän parhaimmat viiniviemiset

Onko ystäväsi mökkinaapuruston grillimestari vai arvostaako hän eleganttia kuohuviiniä? Katso vinkit kesän mieleenpainuvista viiniviemisistä.

Anna de Codorniu cava

Löydät kaikki suosituksemme useimmista Alkon myymälöistä. Voit halutessasi tarkistaa myymäläsaatavuuden Alkon verkkosivuilta klikkaamalla Alkon logoa viinin kohdalta.

Finca Las Moras Los Intocables Black Malbec

Erittäin täyteläinen ja tuhti argentiinalainen punaviini on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana. "Täydet 5 tähteä. Tyylikäs huippuviini. Löytö!" - Viinilehti 2020

Maussa nousevat Malbec-rypälelajikkeen rehevät aromit – tummat marjat ja luumut. Viinin vaniljaiset aromit tulevat tynnyrikypsytyksestä ja pähkinäisyys bourbon-viskin aromeista. Tanniinit ovat pehmeät ja tuovat viiniin ryhtiä. Bourbontynnyrin karamellimaiset aromit korostuvat jälkimaussa.

Nauti mehevä viini sellaisenaan tai mausteisten grillilihojen kanssa, mutta kokeile myös tumman suklaan kanssa. Katso bourbounmarinoidun entrecoten ohje.

PS. Los Intocables tarkoittaa suomeksi 'Lahjomattomat' ja on saanut innoituksensa kuuluisan amerikkalaisen toimintaelokuvan (The Untouchables) mukaan.

Anna de Codorníu Brut Organic 

Elegantissa ja kuivan hedelmäisessä luomu-kuohuviinissä aistii hentoa paahteisuutta ja sitrusta.

Nauti sellaisenaan tai merenelävien, kasvisten tai tapasten kanssa. "Laadukas ja hyvin tehty viini on hintaansa nähden edullinen ostos" - Viinilehti 2020

LYV Rosé 

Suosittu ranskalainen LYV-viinisarja ihastuttaa muodollaan ja maullaan. LYV Rosé on raikkaan marjaisa, kevyt, tasapainoisen sitruksinen ja kuiva roseviini, joka maistuu sellaisenaan tai alkupalojen ja salaattien kanssa.

Pullossa on lasinen korkki, joka on helppo sulkea ja avata uudelleen. Katso vinkit, miten hyödyntää kaunis lasikorkkinen pullo, kun viini on nautittu.

Vinkki! Löydät tämän kauniin roseen nyt myös näyttävässä 1,5 litran magnum-pullokoossa Alkon verkkokaupasta. Se on upea ruokapöydän keskipiste ja ikimuistoinen kesävieminen. Alkon verkkokaupasta tilaat viinin ilman toimitusmaksua 3-4 päivän toimitusajalla omaan lähi-Alkoosi. Myös magnum-pullossa on lasinen korkki.