Kesäjuhlien raikkaat viinivinkit

Kuohuvaa, roseeta tai valkoviiniä? Nappaa asiantuntijoiden viinisuositukset sekä ruokavinkit kevään ja kesän pieniin ja suuriin juhliin.

Kesajuhlat-viinipulloja-poydalla

Jaume Serra Oodi Vapaudelle Cava Semi Seco

Muotisuunnittelija Katri Niskasen suunnittelema kaunis pullo pitää sisällään ihanan raikkaan cava-kuohuviinin kilistelyyn, suolaisille alkupaloille ja seurusteluun.

”Oodi Vapaudelle on puolimakeaksi luokiteltu, mutta suussa enemmänkin puolikuivalta tuntuva kuohuviini raikkaiden, mutta lempeiden happojensa ansiosta. Sopiva makeus tekee siitä todella monipuolisen juoman moneen makuun ja on positiivinen yllätys myös kuivempaan makuun tykästyneille. Raikkaat ja pienet kuplat kestävät pitkään.

Jos kesän juhlapöydästä löytyy mausteisempia tai aasialaistyylisiä makuja kuten chilimarinoituja katkarapuja, tämä kuohuva on nappivalinta! Jaume Serra on Suomen suosituimpia kuohuviinitaloja.”

Laroche Chardonnay L

Suomen suosituin ranskalainen valkoviini Laroche sopii kesän kalaruoille, erityisesti lohelle eri muodoissaan sekä kasvisruoille. Löydät sen Alkosta pullon lisäksi myös kolmen litran hanapakkauksessa.

”Raikkaan hedelmäinen, kuiva ja mukavan mineraalinen maku, jossa löytyy ihastuttavia hedelmien aromeja kuten päärynää ja ananasta. Sopii moneen makuun. Larochen viinitalo on Chardonnay-rypäleen eksperttejä ja arvostettujen Chablis-viinien pioneerituottaja.”

Laroche Chardonnay L palkittiin hopealla Vuoden viinit 2024 -kilpailussa sarjassa Chardonnay-valkoviini, hinta alle 13 euroa

Laroche_Chardonnay_L

LYV Rosé

Kaunis viinipullo uudelleensuljettavalla lasikorkilla pitää sisällään raikkaan ranskalaisen roseeviinin alkupaloille ja salaateille. Löydät LYVin Alkosta myös ihastuttavan pienessä 37,5 cl kokoisessa lasipullossa.

”Juhlapöydän katseenvangitsija! LYVin elegantissa maussa löytyy hienostunutta kypsää marjaisuutta. Kuiva ja hennon vadelmainen roseeviini tulee Ranskan suositulta roseeviinialueelta Etelä-Ranskasta. Runsaammat salaatit lohella tai paahtopaistilla sopivat hyvin roseeviinin marjaisaan ja sopivan runsaaseen makumaailmaan.”

Vinkki! Kaunis lasikorkkinen pullo on monikäyttöinen senkin jälkeen, kun viini on nautittu. Käytä esimerkiksi vesikarahvina tai maljakkona. Pikkupullo on täydellinen itsetehdylle salaatinkastikkeelle.

LYV Rose ja pioneja pöydällä

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Markus Hannula ja Laura Kuusela sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.