Malbec-päivänä nautitaan huippuviineistä

Kansainvälinen Malbec-päivä World Malbec Day on maailmanlaajuinen juhlapäivä Argentiinan kansallisrypäleen kunniaksi. Suomessa Malbecin ystävät kokoontuvat juhlimaan suosikkirypälettään 5. toukokuuta Vanhalle Ylioppilastalolle Helsingin ydinkeskustaan.

World Malbec Day

Wines of Argentina -organisaation järjestämää Malbec-päivää vietetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy ja maistiaislipukkeita (2,50€/kpl) myydään paikan päällä. Tapahtuman ovet ovat avoinna klo 15.00 - 20.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy, voit halutessasi ilmoittautua mukaan Facebook-eventiin.

Malbec-päivän tapahtumassa viininystävillä on mahdollisuus maistaa lukuisia erityylisiä Malbec-viinejä, ja sen lisäksi laaja valikoima muita argentiinalaisia viinejä. Tapahtuman järjestävät Argentiinan suurlähetystö yhdessä Viini-lehden, suomalaisten maahantuojien ja Wines of Argentinan kanssa. Viinimaan tuotteista maistettavina ovat Argentiinan parhaimpien ja palkituimpien viinitalojen Trapichen ja Finca Las Morasin viinejä.

'Malbec - Argentiinan sydän'

Vuoden 2017 teema on 'Malbec, Argentiinan sydän'. Malbec onkin paljon enemmän kuin pelkkä viinirypäle. Siihen perustuu koko Argentiinan viiniteollisuuden menestys. Malbec luo maahan työtä, kulttuuria ja kehitystä. Se myös korostaa Argentiinan erityisyyttä muihin verrattuna – onhan Argentiina ainoa viinituottajamaa, jonka ykkösrypäle Malbec on. Jokainen pullo toimii Argentiinan lähettiläänä maailmalla ja levittää argentiinalaista elämäntapaa ja intohimoa.

Malbec on alkujaan kotoisin Lounais-Ranskasta, jossa sitä on viljelty Rooman valtakunnan ajoista saakka. Argentiinaan se saapui vuonna 1853 ranskalaisen agronomin Michel Aimé Pouget’n mukana. Hänen tehtävänään oli löytää uusia, Argentiinassa menestyviä rypälelajikkeita. 1800-luvun lopulla viiniteollisuus kasvoi hurjaa vauhtia erityisesti ranskalaisten ja italialaisten siirtolaisten ansiosta, ja Malbec levisi lukuisille alueille. Pian huomattiin sen tuottavan jopa parempaa viiniä Argentiinassa kuin synnyinseuduillaan. Ajan kuluessa, kovan työn tuloksena Malbecista on muodostunut Argentiinan viinintuotannon lippulaiva.  

Malbec-päivään valmistautuminen kannattaa aloittaa vaikkapa tutustumalla Malbec-rypäleen olemukseen, Trapichen viinintekijä Daniel Pin kommentteihin suosikkirypäleestään sekä tietysti Viinimaasta löytyvään valikoimaan.

caminitofblogo

Maista kuohuviinisorbettia!

Vanhan ylioppilastalon kahvilassa voit maistella ilmaiseksi tapahtuman ajan espoolaisen Caminito-jäätelötehtaan kuohuviinisorbettia, joka on valmistettu Finca Las Moras Rosé Syrah & Viognier -rosekuohuviinistä. Erikoistuote on saatavilla vain Malbec-päivän tapahtumassa. Caminiton perustajat ja omistajat ovat itsekin kotoisin Argentiinasta.Tutustu Caminiton Facebook-sivuihin>

Las Moras Malbec
Malbec-rypäle Finca Las Morasin viinitarhoilla San Juanissa.
Värikäs viinimatka Argentiinaan

Värikäs viinimatka Argentiinaan


Argentiinasta tulevat ensimmäisenä mieleen tulinen tango, suuret pihvit ja maailmankuulut Malbec-viinit. Kaada siis lasiin lempiviiniäsi ja lähde ykkösluokan nojatuolimatkalle trendikkäistä laatuviineistään tunnetun Las Morasin Argentiinaan. Kerää samalla

Lue lisää »