Mitä ovat vivahteikkaat ja ryhdikkäät kuohuviinit?

Alkon hyllyiltä tuttu makutyyppi vivahteikas & ryhdikäs luonnehtii paitsi valko- myös kuohuviinejä. Tutustu mitä se oikein tarkoittaa ja katso kaksi kuohuviinisuositusta.

pongracz rosee kuohuviini

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät kuohuviinit ovat kuivia tai erittäin kuivia viinejä, joilla on monipuolinen makumaailma, jossa aistii usein mineraalisuutta, sitrusta ja yrttisyyttä.

Niiden ryhdikäs hapokkuus on hyvärakenteinen ja se tukee erityisesti kuohuviinin yhdistämistä kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Pongrácz Rosé 

Tyylikäs roseekuohuviini Pongrácz Rosé on maultaan erittäin kuiva, ryhdikäs, hennon paahteinen ja sitruksinen. Se on saanut Viinilehdeltä neljä tähteä = laadultaan erinomainen.

Pongracz on valmistettu klassisella kuohuviinin valmistusmenetelmällä vaaleista Chardonnay- ja tummista Pinot Noir -rypäleistä. Sekoitteessa on mukana myös hieman (alle 5 %) Pinot Meunieur -rypälettä tuomassa viiniin hedelmäisyyttä. Tämä rypälekombo on myös Ranskassa klassinen samppanjarypäleiden sekoitus. Pongracz on yksi harvoja eteläafrikkalaisia Pinot Meunierin käyttäjiä.

Pongrácz Rosé on monipuolinen ruokajuoma erityisesti lohen ja paahdettujen kasvisten kanssa, ja tietenkin erinomainen aperitiivi.

Champagne Louis Roederer Collection 242

Tämä elegantti samppanja on aromeiltaan monivivahteinen ja siitä löytyy tyylikästä paahteisuutta, pähkinäisyyttä ja mineraalisuutta. 

Maailman arvostuimmaksi samppanjabrändiksi jo neljättä kertaa vuonna 2021 valittu Champagne Louis Roederer on uudistanut non vintage cuvéensa eli talon vuosikerrattoman ns. vakiosamppanjansa. Viini kulkee jatkossa nimellä Collection entisen Brut Premierin sijaan. Ensimmäinen Collection kantaa lisäksi lukua 242 – tämä viittaa Roedererin samppanjatalon järjestyksessä 242. sadonkorjuuseen.

Nauti samppanja rapujen, vaalean kalan kuten kuhan tai siian ja blinien kanssa, sekä laadukkaana juhla-aperitiivina.

Louis Roederer on harvoja samppanjataloja, jotka säännönmukaisesti estävät kaikissa omilta tarhoilta tulevissa rypäleissään happorakennetta pehmentävän malolaktisen käymisen. Upea ja puhdaspiirteinen happorakenne onkin talon leimallisen ja vihkiytyneiden samppanjanystävien arvostaman tyylin kulmakivi. Pinot Meunier -rypälettä lukuun ottamatta kaikki rypäleet tulevat sen omilta tarhoilta.

Vuonna 2021 Louis Roedererille myönnettiin yhtenä harvoista viinitaloista uusi Robert Parker Green Emblem sen tekemästä tinkimättömästä ja pitkäjänteisestä työstä kestävän viininviljelyn edistämiseksi.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>