Viinilehden Vuoden samppanja 2024 on Pommery
Tutustu Viinilehden Vuoden 2024 samppanjaan sekä kisan hopeamitalistiin. Maista myös Vuoden kuohuviini -kilpailun parhaimmistoa!
Lue lisää »Turun keskustassa Vähätorilla Aurajoen rannalla sijaitseva ravintola Tårget sekä sen Piazza täyttyvät samppanjasta, kun suuren suosion saavuttaneet samppanjamessut järjestetään jälleen lauantaina 5.4.2025 klo 12-22. Tutustu samppanjatärppeihin!
– Järjestimme samppanjamessut ensimmäisen kerran vuonna 2017 pienenä kokeiluna, mutta yleisöryntäys oli niin kova, että päätimme laajentaa tapahtumaa seuraavina vuosina, kertoo ravintola Tårgetin ravintolatoimenjohtaja Mikko Saariketo. – Tänä vuonna samppanjaa maistellaan seitsemättä kertaa ja edelleen halumme on tehdä tapahtuma, joka houkuttelee ihmisiä osallistumaan. Hyvä sijainti, intiimi tunnelma ja laadukkaat juomat ovat keränneet kävijöiltä paljon positiivista palautetta. Tänä vuonna odotamme jopa 700 samppanjanystävää niin Turusta kuin muilta paikkakunnilta.
Yhteensä samppanjoita on tarjolla reilusti yli 100 erilaista noin 40:ltä eri viinitalolta
Turun samppanjamessuilla on mahdollisuus päästä maistelemaan harvoin saatavilla olevia prestige samppanjoita sekä uusia ja vanhoja klassikoita non-vintagesta vuosikertasamppanjoihin. Yhteensä samppanjoita on tarjolla tänä vuonna reilusti yli 100 erilaista noin 40:ltä eri viinitalolta. – Maisteluannosten hinta alkaa kuudesta eurosta, mutta eniten ihmiset maistelevat 8-12 euroa maksavia samppanja-annoksia, Mikko kertoo
Mukana tapahtumassa ovat mm. arvostetut samppanjatalot Louis Roederer, Bollinger, Devaux, Gratiot Pilliere, Pommery ja Leclerc Briant.
– Suuren salin takakulmasta löytyvät mm. Viinilehden Vuoden 2024 samppanja Pommery Royal Champagne Brut ja samaisen samppanjakilpailun hopeamitalisti 100 % Pinor Noir -samppanja Champagne Devaux Cœur des Bar Blanc de Noir, kertoo Anora juomatalon viiniasiantuntija Juhana Laine. – Harvinaisempaa prestige-samppanjaa edustaa mm. merenpohjassa kypsytetty Leclerc Briant Abyss Millésime Champagne Brut Zero. Useat samppanjoista ovat harvoin tarjolla lasimyynnissä, joten tapahtuma on erinomainen mahdollisuus kartuttaa omaa samppanjatuntemustaan.
Vapaan kiertelyn ja maistelun lisäksi tarjolla on tänä vuonna kahdeksan ohjattua Master Class tastingia.
– Trendikkäällä ja kiehtovalla Côtes du Barin samppanja-alueella sijaitsevan Champagne Devaux’n tastingissa viiniasiantuntija ja sommelier Petri Pentikäinen maistattaa alueella eri lajikkeista sekä eri kypsytystavoilla valmistettuja samppanjoita, jotka antavat hyvä kuvan Cotes du Barin ominaispiirteistä.
Lisätietoja ja liput tastingeista löydät samppanjamessujen sivuilta
Samppanjan lisäksi tapahtumassa on tarjolla mm. ostereita ja snacks-ruokaa baarista sekä kuuden ruokalajin samppanjaillallinen.
– Upea illallinen pitää sisällään kuusi erikseen esiteltävää samppanjaa ja niille sovitetut kuusi ruokalajia. Meillä on kaksi kattausta klo 16:30 ja 20:00. Samppanjat esitellään erikseen illallisen aikana ja tarjolla on mm. Louis Roederer Collection 243 Champagne Brut magnumpullosta herättämään ruokahalua Amuse-annosten kanssa, Mikko Saariketo kertoo.
Paikan illalliselle voit varata samppanjamessujen sivuilta
Lisäksi yksi Tårget-ravintolan saleista on varattu tänä vuonna lähes koko päivän ajaksi ruokailuun. Tarjolla on mm. risottoa ja muita helposti lähestyttäviä ruoka-annoksia samppanjanmaistelun lomaan.
Tervetuloa tutustumaan samppanjoihin ja nauttimaan tunnelmasta!
Ravintola Tårget Linnankatu 3, Vähätori, 20100 Turku
Tapahtuma avoinna lauantaina 5.4.2025 klo 12-22
Pääsylippu maksaa 25 € (sisältää sisäänpääsyn messuille sekä eteispalvelumaksun). Liput messuille, tastingeihin ja illalliselle ovat myynnissä etukäteen samppanjamessujen verkkokaupassa
Maisteltavat samppanjat ovat alkaen 6 €. Huom! Messuilla käytössä ainoastaan korttimaksu.
Tutustu Viinilehden Vuoden 2024 samppanjaan sekä kisan hopeamitalistiin. Maista myös Vuoden kuohuviini -kilpailun parhaimmistoa!
Lue lisää »Clément Pierlot, Pommeryn kymmenes chef de cave, vie meidät tutkimusmatkalle samppanjan sydämeen ja kertoo salat Viinilehden Vuoden Samppanja 2024 Pommery Brut Royalin takana.
Lue lisää »Samppanjatalo Devaux on Côte des Barin samppanja-alueen helmi, jonka juuret ulottuvat aina vuoteen 1846. Viinintekijä Michel Parisot kertoo, mikä tekee Côte des Bar-alueen samppanjasta ainutlaatuisen.
Tutustu brändiin »Tutustu Bollingerin kellarimestari Denis Bunnerin näkemyksiin viininvalmistuksen nykyaikaistamisesta, kestävistä käytännöistä ja siitä, miten hän päätyi töihin Bollingerin kellarille.
Lue lisää »