Viinilehden Vuoden samppanja 2022 on Gratiot-Pillière Millésime Champagne Brut 2014

Viinilehden Vuoden samppanja on melko tuntemattomalta pientilalta tuleva yllättäjä. Tutustu Gratiot-Pillièren voittajasamppanjaan!

Gratiot-Pillière Millésime Champagne Brut 2014 Viinilehden vuoden 2022 samppanja

Viinilehden Vuoden samppanjan valintaa varten Viinilehden pitkäaikaiset asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona hieman yli 100 samppanjaa, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Finaaliin ylsi 30 samppanjaa. Voittaja pyritään valitsemaan mahdollisimman objektiivisesti.

Voittajasamppanja Gratiot-Pillière Millésime Champagne Brut 2014

Viinilehden tuomariston arvio

"Paahteinen, tyylikäs tuoksu on monivivahteinen, muistuttaen kypsää omenaa, persikkaa, kermaa, pähkinöitä ja hieman myös mineraalisuutta. Kuiva, mutta kypsän hedelmäinen maku on aavistuksen kehittynyt. Tuoksun aromien lisäksi viinissä on briossimaisuutta, sitruksisuutta ja paahteista mausteisuutta. Monivivahteinen suutuntuma on harmoninen.

Viini saa tasapainoa lempeiden kuplien ansiosta. Hienovarainen kokonaisuus jättää pitkän ja tyylikkään, kypsiä sitrushedelmiä, omenaa, persikkaa, marsipaania ja paahteisuutta muistuttavan, vivahteikkaan jälkivaikutelman."

Viisi tähteä = tyylikäs huippuviini

Tutustu Gratiot-Pillièren samppanjavalikoimaan Alkossa

Finaaliin ylsi myös saman samppanjatalon Chardonnay-rypäleistä valmistettu Blanc de Blancs -samppanja Gratiot-Pillière Blanc de Blancs Champagne Brut 2012.

Löydät Alkon valikoimasta yhteensä viisi laadukasta Gratiot-Pillièren samppanjaa - tilaa näppärästi Alkon verkkokaupasta omaan lähi-Alkoosi tai tarkista myymäläsaatavuus Alkon sivuilta

Champagne Gratiot koko samppanjavalikoima Alkossa
kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>

06.04.2022