Kolme mehevää hanaviiniä talven nautiskeluun

Nautiskeluun sopii parhaiten punaviini, joka ei ole liian tanniininen vaan sopivan mehevä ja täyteläinen.

punaviinilasit

Tutustu meheviin punaviinivinkkeihimme, jotka sopivat sellaisenaan nautiskeltaviksi takkatulen äärellä tai poimi täsmäruokavinkit kunkin suosituksen kohdalta. Muistathan, että avattu hanaviini säilyy hyvänä jääkaapissa kuukauden avaamisen jälkeen.

Lindeman's Bin 50 Shiraz 3 litraa

Mehevän hilloinen Lindeman's Shiraz on monen suomalaisen punaviinisuosikki. Tämän klassikon täyteläinen maku on keskitanniininen ja tumman luumuinen. Viini sopii niin seurusteluviiniksi kuin myös vaalean lihan, pastan ja juustojen ja muiden rentojen ruokien kaveriksi. Katso kana-nacholautasen ohje.

Helsingin Sanomien kesän 2020 hanaviiniraati valitsi Lindemansin testinsä parhaimmaksi.

Psst! Löydät tämän viinin myös tavallisessa 75 cl:n pullossa

Inception Deep Layered Red 2 litraa

Keskitäyteläisen ja vähätanniinisen punaviinin maussa on runsaasti punaisia marjoja. Tammikypsytys antaa viinille mukavaa hentoa vaniljaisuutta ja mokan vivahteita. Alkoholia viinissä on 14 %.

Viinin jäännössokerin ansiosta sen maku on pehmeä ja helposti nautiskeltava. Inception sopii paitsi sellaisenaan juotavaksi myös mausteisille ruoille kuten chorizopastalle tai possuwokille.

Expedition Bonarda Malbec Argentina Fairtrade 3 litraa

Eettisesti tuotetusta argentiinalaisesta Reilun Kaupan viinistä maksetaan reilumpi korvaus myös viinitarhan työntekijöille. Viini on maultaan pehmeän täyteläinen ja hedelmäinen, mutta samaan aikaan mukavan ryhdikäs.

Expedition toimii paitsi sellaisenaan nautiskeltuna, myös tummien liharuokien ja lihapatojen kanssa.

Tiesitkö miten hanaviinin saa auki helpoiten?

Hanaviinipakkaus kannattaa –  yllättäen –  avata ylösalaisin. Eli kun pakkaus käännetään ylösalaisin ja siitä poistetaan pahvisuoja, valuu sisällä oleva hana lähes itsestään ulos, eikä sitä tarvitse kaivaa sormilla.

Jos yrittää avata pakkausta oikeinpäin, hanan päällä on kolme litraa eli käytännössä kolme kiloa painoa. Kun käännät pakkauksen ympäri, tämä paino poistuu ja hana tulee helposti ulos.

Avattu hanapakkaus säilyy jääkaapissa hyvänä jopa neljä viikkoa, kun avattu pullo vain muutaman päivän. Ilmatiiviin hanan ansiosta happi ei pääse kosketuksiin pussissa olevan viinin kanssa ja pilaamaan sitä.