Nappaa viinilöydöt pääsiäiseen Alkon verkkokaupasta

Viiniraati testasi kolme kiinnostavaa punaviiniä Alkon verkkokaupan valikoimasta – tutustu ja tilaa suosikkisi pääsiäisen ruokapöytään.

paasiaisen_punaviinit_alkon_verkkokaupasta_2024

Nämä kolme viinitärppiä pääsiäiseksi löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta. Tilaa juomat näppärästi ilman toimitusmaksua ja nouda valitsemastasi Alkosta ilman ruuhkia. Teethän pääsiäistilauksesi viimeistään 17.3. Lue lisää miten käytät Alkon verkkokauppaa

Nederburg Edelrood

Etelä-Afrikan palkituimman viinitalon Nederburgin klassikkopunaviini on sekoitus Cabernet Sauvignon ja Merlot -rypälelajikkeita.

"Mokkainen ja muhkea intensiivinen tuoksu, jossa aavistus kahvin aromeja ja tummaa makeaa luumua ja hieman savuisuutta. Täyteläinen maku ja hyvä rakenne – ryhdikkäät tanniinit ovat tasapainoiset mutteivät liian voimakkaat."

Edel rood tarkoittaa afrikaansin kielellä jaloa punaviiniä (englanniksi noble red)

"Täsmäsuositus Edelrood-viinille on kahvilla marinoitu karitsanviulu, jolloin ruoan ja viinin aromimaailmat yhdistyvät upeasti. Viini toimii hienosti myös erilaisille liha- ja lammaspadoille."

Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso

Antiche Terre -viinitalon elegantti punaviini on Pohjois-Italian Valpolicellan Valpantenan alueen tyyliesimerkki raikkaasta ja hedelmäisestä Ripassosta.

"Puhdas, viettelevä ja kypsän marjaisa tuoksu, jossa hieman jopa itämaisia mausteita ja aavistus savuisuutta."

"Ei niin voimakas Ripasso-viiniksi, vaan tyyliltään hienostuneen keskitäyteläinen gastronominen viini eli sopii hyvin ruoalle. Todella pehmeät tanniinit, samenttista pehmeyttä ja aromeissa tummaa ja kypsää marjaa."

"Pääsiäisen ruokapöydässä nappivalinta eksoottisemmin maustetulle karitsalle esim. karitsan paahtopaistille dukkah-mausteella ja paahdetulle munakoisolle jogurttikastikkeen kanssa."

Ruffino Riserva Ducale Oro DOCG Chianti Classico Gran Selezione

Ylelliseen pääsiäispöytään todellinen Toscanan klassikkoviini. Tämä legendaarinen ja yksi Ruffino-viinitalon palkituimmista viineistä on tuotu markkinoille vuonna 1947. Riserva Ducale on italiaa ja tarkoittaa 'varattu herttualle'. Viini on saanut nimensä arvostetun Aostan herttuan mukaan.

"Huumaava, moniulotteinen tuoksu, jossa aistii tummaa kirsikkaa ja hieman nahkaisuutta, tammen tuomaa mausteisuutta ja vaniljaisuutta."

DOCG Chianti Classico Gran Selezione on Chiantin viinialueen hienoin ja uusin laatuluokitus vuosikerrasta 2010 eteenpäin. Se takaa mm. valikoiduimmat rypäleet ja yhteensä 30 kuukauden kypsytysajan

"Jäntevä ja täyteläinen viini, jossa on runsaat, mutta hienojakoiset tanniinit. Ylellisessä aromimaailmassa tummaa kirsikkaa, aavistus savuisuutta ja Sangiovese-rypäleen tuomaa maanläheisyyttä – pitkä ja monivivahteinen jälkimaku.

Ruffino Riserva Ducale Oron voi halutessaan dekantoida tai anna viinin hengittää lasissa ja huomaa, miten aromit kehittyvät

"Ruffinon herkku vaatii ehdottomasti ruokaa rinnalleen, jotta se pääsee täysiin oikeuksiinsa. Nauti esimerkiksi paahdetun lampaan kareen kanssa perinteisellä perunagratiinilla tai perunafondantilla. Rasvainen entrecôte tai t-luupihvi toimivat myös. Sopii erinomaisesti kovien juustojen kuten parmesanin kanssa."

Herkullista pääsiäisen aikaa!

Kommentit on koottu Viinimaan viiniraadin tastingista. Raadissa olivat mukana Anoran viiniasiantuntijat Joonas Vainio ja Iida Palin sekä Viinimaan sisällöntuottaja Anne Riski.