Kuohuviini kruunaa uuden vuoden

Paras tapa toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi on juhlia hyvän ruoan ja juoman parissa. Laseissa kuplii tietenkin kuohuviini. Katso viini- ja ruokavinkit!

kuohuviiniä uudeksi vuodeksi

Hyvä ruoka ja kuohuviini kuuluvat erottamattomasti uuden vuoden aattoiltaan.

Cocktailhenkiset juhlat pienine sormisyötävineen tai läheisen ystäväporukan kolmen ruokalajin illallinen ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja kuluneen vuoden lopettajaisiin.

Alkumaljaksi cavaa

Uudenvuodenaattona kuohuviinin juonti on sallittua läpi illan.

Kauniisti kupliva, raikkaan elegantti ja kuiva Anna de Codorníu Brut -luomucava sopii hyvin alkumaljaksi ja toimii myös rentona seurustelujuomana. Ryhdikkyytensä ansiosta cavaa voi nauttia myös viinin rinnalla läpi juhlaillallisen. Tutustu myös muihin cavavinkkeihin eri hintaluokissa.

Tunnelmallinen punaviini on hyvä valinta ruoalle

Aattoiltana tarjolla on monesti cocktailjuhliin sopivia pikkusuolaisia ja hyvän napostelukokonaisuuden voi rakentaa esimerkiksi yhdistelemällä sekä lämpimiä että kylmiä tapaksia.

Helposti nautittavat ja pehmeät punaviinit sopivat pikkunaposteltavien kylkeen. Isommalle juhlaväelle kannattaa valita samettisen mausteinen Inception Deep Layered Red -viini.

Kätevä piccolopullo keskiyöksi

Vuoden vaihtuminen on tunnelmallisinta ulkona, kun ympärillä paukkuvat raketit ja kaikkialla raikuvat iloiset uudenvuoden toivotukset.

Käytännöllisin juomasuositus vuodenvaihteeseen on käteen istuva ja ihanteellisen kokoinen piccolopullo. Lasin voi jättää kotiin, sillä kuplivaa voi nauttia pikkupullosta pillillä tai suoraan pullonsuusta.

Kokeile puolikuivaa Codorníu Clásico Secia tai kuivaa Ballet Carte Noir Brutia.

Vinkkejä uuden vuoden juhliin

- Varaa juotavia, erityisesti kuohuviiniä, tarpeeksi, sillä uudenvuoden juhlissa kuplivaa juodaan yleensä läpi illan ja yön. Yhdestä 0,75 litran pullosta tulee noin kuusi lasillista.

- Jos järjestät cocktailhenkiset juhlat, valmista pikkusuolaisia riittävästi. Nälkä yllättää helposti vielä puolen yön h-hetken jälkeenkin.

- Jos et halua satsata ilotulitteisiin, osta juhliin helppoja ja sisätiloihin sopivia tähtisädetikkuja. Kultaiset kipinät luovat ihanan juhlatunnelman.

- Sammuta isoimmat valot ja koristele juhlatila kauniilla kynttilöillä. Myös ulkona ammutut ilotulitukset näkyvät tällöin paremmin.

kuohuviinilasit ja pullo

Inspiroidutko kuohuviineistä?

Kattavasta kuohuviinioppaastamme löydät viinitärpit eri tilanteisiin, perusteet erilaisista kuohuviinityyleistä sekä vinkit kuohuviinipullon jäähdyttämiseen, avaamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tutustu kuohuviinioppaaseen >>