Testaa mikä kuohuviini sopii sinulle

Onko sinun valintasi samppanja, cava tai uuden maailman kuohuviini? Tämän testin avulla löydät juuri sinulle sopivimman kuplivan.

Hyvä ruoka ja juoma kuuluvat vappuun

1. Mikä seuraavista adjektiiveista vetoaa sinuun?

A. Tasapainoinen B. Yllättävä C. Hienostunut D. Intensiivinen E. Elegantti

2. Minkälainen tuoksumaailma miellyttää sinua eniten?

A. Kypsän hedelmäinen ja hennon paahteinen B. Mansikkainen C. Aromaattinen, paahteinen ja kypsän sitruunainen D. Intensiivisen marjaisa ja kirsikkainen E. Monivivahteinen, paahteinen ja mineraalinen

3. Mitkä seuraavista ovat lempihedelmiäsi?

A. Persikka B. Kypsä mansikka C. Aprikoosi ja sitrushedelmät   D. Punaiset marjat E. Omena

4. Mikä seuraavista kuvaa kattaustasi parhaiten?

A. Pääosassa ovat kevyet kalaruoat B. Panostan jälkiruokiin C. Suosin luomua D. Tarjoan runsaampia kala- ja äyriäisruokia E. Katan juhlavasti

Tulokset:

Eniten A vastauksia:

Valitse espanjalainen puolikuiva Codorníu Clásico Sec ykköskuohuvaksesi.

Tämä cava on clásico, koska se valmistetaan alkuperäisistä ja perinteisimmistä cavarypäleistä. Puolikuivan ja tasapainoisen kuohuviinin makumaailma on omenainen, kevyen persikkainen ja raikas. Se sopii erinomaisesti erilaisten kala- ja äyriäisruokien lisäksi aperitiiviksi tai juhlamaljaksi.

Puolikuivasta Codorniusta valmistat helposti myös brunssille sopivan Mimosa-drinkin - kaada lasiin yhtä paljon kuohuviiniä ja tuoremehua.

Löydät Codorniun Alkoista myös kätevissä 20 cl ja 37,5 cl:n pulloissa.

Eniten B vastauksia:

Nosta tunnelma kattoon aidoista mansikoista ja laadukkaasta chileläisestä kuohuviinistä valmistetulla Fresita-kuohuviinillä.

Fresita on luonnollinen valinta etkoille tai jatkoille. Tästä raikkaasta kuohuvasta sekoitat myös herkullisen boolin tai drinkin. Superhelppo matala-alkoholinen Fresita-kannu valmistuu Fresitasta sekä Fantasta. Sekoita molempia puolet ja puolet ja lisää paljon jäitä.

Löydät Fresitan Alkoista myös kätevissä 20 cl ja 37,5 cl:n pulloissa.

Eniten C vastauksia:

Valitse hyvän hinta-laatusuhteen luomucava Codorníu Ecológica Semi Seco.

Luomua suosivan kuohuviinin ystävän valinta tulee espanjalaiselta Codorníun viinitilalta läheltä Barcelonaa. Tämä monipuolinen juoma sopii hyvin sekä aperitiiviksi ja seurusteluun että esimerkiksi pienten tapas-herkkujen kanssa.

Luomuviinin rypäleet kasvavat ilman kemiallisia torjunta-aineita ja lannoitteita. Myös viininvalmistus tapahtuu luomumenetelmin ja viiniin lisätään tavallisia viinejä vähemmän hapettumista hillitseviä sulfiitteja.

Eniten D vastauksia:

Kohota malja samppanjatyyliä lähestyvällä Pongrácz Rosé Brut -roseekuohuvalla.

Tämä Vuoden viinit 2016 -kisan kultamitalisti on laadukasta roseekuohuvaa juomakseen etsivän valinta. Samppanjarypäleet Chardonnay ja Pinot Noir tuovat viiniin elegantteja aromeja. Pehmeät kuplat taas saavat aikaan veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.

Kuiva,perinteisellä pullokäymismenetelmällä valmistettu kuohuva sopii erinomaisesti kalaruokien ja pikkusuolaisen seuralaiseksi.

Eniten E vastauksia:

Kruunaa juhlasi laadukkaalla Bollinger Special Cuvée -samppanjalla. James Bondinkin suosikkina tunnettu Bollinger on persoonallinen ja elegantti merkkisamppanja maailman arvostetuimmalta samppanjabrändiltä.