Äyriäispaella

Tässä paella-reseptissä toteutuu hyvin perussääntö - samaa viiniä ruokaan ja ruokajuomaksi.

Äyriäispaella + viinisuositus
Äyriäispaella + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 0,3 kg avorio-risottoriisiä

  • 4 scampin pyrstöä

  • 20 sinisimpukkaa

  • 2 kuutioitua tomaattia sekä 2 dl tomaattimurskaa

  • 2 hienonnettua shalottisipulia

  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä

  • sahramia

  • oliiviöljyä (reilusti)

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 5 dl valkoviiniä

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita kuulottamalla riisi, sipuli sekä sahrami öljyssä. Lisää joukkoon valkoviini sekä tomaattimurska, ja hauduta noin kymmenen minuutin ajan.

    2. Lisää joukkoon sinisimpukat sekä äyriäiset ja jatka hauduttamista noin viiden minuutin ajan. Kun simpukat ovat kypsiä, lisää joukkoon tomaattikuutiot.

    3. Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla sekä persiljalla.