Kurpitsarisotto
Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
Katso resepti »Tässä paella-reseptissä toteutuu hyvin perussääntö - samaa viiniä ruokaan ja ruokajuomaksi.
0,3 kg avorio-risottoriisiä
4 scampin pyrstöä
20 sinisimpukkaa
2 kuutioitua tomaattia sekä 2 dl tomaattimurskaa
2 hienonnettua shalottisipulia
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
sahramia
oliiviöljyä (reilusti)
suolaa
valkopippuria
5 dl valkoviiniä
Aloita kuulottamalla riisi, sipuli sekä sahrami öljyssä. Lisää joukkoon valkoviini sekä tomaattimurska, ja hauduta noin kymmenen minuutin ajan.
Lisää joukkoon sinisimpukat sekä äyriäiset ja jatka hauduttamista noin viiden minuutin ajan. Kun simpukat ovat kypsiä, lisää joukkoon tomaattikuutiot.
Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla sekä persiljalla.
Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
Katso resepti »Anna de Codorniu -luomucava sopii sekä aperitivoksi että helpon tapastarjottimen seuraksi. Nauti!
Katso resepti »Ikimuistoinen vuosi 2017 on pian täällä. Eli kuohuvaa tarjolle, mutta millaista ja millaisesta pullokoosta? Kellonaika tarjoaa vastauksen, tutustu vinkkeihimme!
Lue lisää »Tuunaa lämpimät voileivät portugalilaisittain - petiscot ovat samantyylistä pikkupurtavaa kuin tapakset Espanjassa.
Katso resepti »