Paahdettua maissikanaa, maissia ja polentaa
Street Gastron maissikanalle sopivat rennot Chill Out -viinit tai Wine Spritzerit.
AINEKSET
AINEKSET
4 maissikanan rintafileetä
3 dl kanalientä
2 dl polentasuurimoita
2 rkl oliiviöljyä
1 porkkana
4 parsatankoa
6 retiisiä
1 pkt minimaissia
öljyä, etikkaa, suolaa, tuoreita yrttejä
VALMISTUSOHJEET
Mausta maissikanan fileet suolalla. Paahda pannulla rapeaksi tai grillissä miedolla lämmöllä. Jos valmistat fileet pannulla, kypsennä ne uunissa loppuun saakka kypsäksi. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.
Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon polentasuurimot. Keitä sekoittaen kypsäksi n. 5 min. Kaada polenta jäähtymään neliön muotoiseen astiaan. Jäähdytä kunnes massasta tulee tiivis.
Kumoa polentakakku ulos muotista ja leikkaa neljään osaan. Paahda palat öljyssä kuumalla pannulla.
Viipaloi porkkanat, parsat, retiisit ja minimaissit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä. Lisää lastut kulhoon ja mausta öljyllä, etikalla, suolalla ja haluamillasi yrteillä.
Kokoa omanlaisesi Street Food annos.