Kana-vuohenjuustoleipä

Nämä helpot piknik tai välipalaleivät saavat kirpeyttä tuoreista punaherukoista. Nauti ranskalaisen Laroche Chardonnay L -valkoviinin kanssa.

laroche chardonnay viini
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Kana-vuohenjuustoleipä

AINEKSET

  • 4 kananrintafileetä

  • ¼ dl balsamicoviinietikkaa

  • ¼ dl oliiviöljyä + 1 rkl paistamiseen

  • ½ tl suolaa & mustapippuria myllystä

  • 300 g levittyvää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)

  • 1 rasia punaherukoita

  • 4 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja

  • ½ rasiaa rucolanversoja

  • 2 patonkia

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista kananrintafileille marinadi sekoittamalla oliiviöljy, balsamicoviinietikka sekä suola ja mustapippuri. Anna marinoitua 20 minuutin ajan.

    2. Paista kypsäksi oliiviöljyssä. Jäähdytä ja siivuta.

    3. Leikkaa patongit puoliksi. Sivele vuohenjuustolla, levitä päälle aurinkokuivatut tomaatit ja siivutetut kananrintafileet.

    4. Aseta kanasiivujen päälle muutama terttu punaherukoita sekä runsaasti rucolanversoja ja laita leivän toinen puoli kanneksi.

Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.  

Tutustu Jotain maukasta -blogiin>