Slicemongerin Porcini-pizza

Herkkutateista syntyy syksyinen Porcini-pizza, mutta voit käyttää myös muita sieniä sesongin mukaan. Tomaattikastiketta ei tarvita, jolloin sienten luonnollinen maku tulee parhaiten esiin. Tutustu Jukka "Slicemonger" Salmisen pizzavinkkeihin!

pizza

4 HLÖ

1 h 0 min

Vinkki paistinpannupizzan valmistukseen

Levitä pizzapohja paistinpannulle ja paista sitä liedellä kovalla lämmöllä noin 1–2 minuuttia samalla, kun täytät pizzaa lempitäytteilläsi. Kurkkaa pohjaa aina välillä lastan avulla ja paista, kunnes se alkaa saada väriä. Nosta sitten pizza pannulta uunipellille, joka on lämmitetty uunin yläosassa grillivastuksen alla. Paista pizzaa uunissa vielä 2–3 minuuttia, kunnes juusto alkaa ruskistua.

Vinkki pizzataikinan pikakohotukseen

Jos akuutti pizzahimo iskee, voit tehdä tämän taikinan myös pikakohotuksella. Pikataikina syntyy 10 grammalla kuivahiivaa. Tee taikina kuten alla, mutta nostata sitä huoneenlämmössä vain kaksi tuntia ja sen jälkeen pallotettuna vielä tunnin verran.

Tämä napolilaistyylinen pizzataikina on nopea ja helppo luottotaikina, jonka voi tehdä lyhyelläkin varoitusajalla, kun pizzahammasta alkaa kolottaa. Muutaman tunnin nostatuksella saat takuulla maistuvaa pizzaa vaikkapa yllätysvieraille tai illanistujaisiin kavereiden kanssa.

Taikinassa suositellaan käytettäväksi pizzaan tarkoitettua Tipo 00 -jauhoa, mutta voit myös käyttää hiivaleipäjauhoa tai erikoisvehnäjauhoa, jossa on korkea proteiinipitoisuus (noin 12–14 grammaa). Nopean kohotuksen taikinaan et tarvitse kovin vahvaa jauhoa. Taikinan tekoa helpottavat yleiskone, keittiövaaka ja isot nostatuskulhot, mutta voit myös valmistaa taikinan käsin pöytätasolla.

Jukka "Slicemonger" Salminen

Resepti ja kuva: Jukka "Slicemonger" Salminen

Slicemonger tarjoaa pizzakokemuksia rapean New York-tyylisen slicen ja napolilaisen pehmeän pizzan kautta vinkkeihin kuinka tehdä parempaa pizzaa kotona. Seuraa Facebookissa ja Instagramissa @slicemonger

Tutustu Slicemonger.fi>

Ruffino maisemaMitä on Ruffino Cares? Tutustu italialaisen viinitalon vastuullisuuteen

Ruffino Cares on kestävän kehityksen ohjelma ja aloite, jonka tavoitteena on pienentää ympäristökuormitusta vähentämällä hiilidioksidipäästöjä, kuluttamalla vähemmän vettä ja käyttämällä ainoastaan luonnonlannoitteita.

Lue lisää
Slicemongerin voi-salviapizza Slicemongerin voi-salviapizza

Testaa Jukka Salmisen Parempaa pizzaa kotona -ruokakirjan simppeliä pizzaohjetta, joka on saanut inspiraation voi-salviapastasta. "Minusta pizza on parhaimmillaan yksinkertaisilla makuyhdistelmillä tehtynä." Nauti Prosecco-kuohuviinin kanssa.

Katso resepti
kirjaUutuus ruokakirja - Parempaa pizzaa kotona

Jukka 'Slicemonger" Salmisen uusi ruokakirja on perusteos jokaiselle pizzanystävälle. Kirja pureutuu pizzakokin tärkeimpiin apuvälineisiin ja pizzan peruselementteihin: taikinaan, tomaattikastikkeeseen ja täytteisiin. Tutustu kirjaan!

Lue lisää
ruffino viini ja pizzaHyvä pizzaviini - nappaa viinit pizzalle. Italiasta tietenkin!

Etsitkö punaviiniä pizzalle, tai valkoviiniä? Nappaa talteen herkulliset pizza viini -yhdistelmät Italiasta.

Lue lisää