Lämmin juuressalaatti

Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa talvisena lounaana. Valitse viinikaveriksi uuden maailman elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini.
Talven paras lämmin juuressalaatti
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
15-30 MIN
VALMISTUS
1 Huuhtele linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi, mutta edelleen napakoiksi.
2 Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
3 Kuori juurekset. Paloittele porkkanat viistosti, siivuta fenkoli, paloittele bataatti ja irrota romanesco broccolista kukinnot. Leikkaa raitajuuret lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa sekin lohkoiksi.
4 Lado kasvikset uuninpellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia.
5 Paista kasviksia uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat al dente -kypsiä.
6 Anna kasvisten jäähtyä ja kokoa sitten salaatti tarjoiluastiaan. Levitä astian pohjalle rucolaa, lisää päälle vihreät linssit ja sitten juurekset. Ripottele pinnalle murustettua fetajuustoa. Voit vielä koristella annoksen auringonkukansiemenillä ja rucolanversoilla.
Talven paras lämmin juuressalaatti
Hanna Stolt
Resepti
Reseptin on tuottanut ruokakirjailija ja -bloggaaja Hanna Stolt. Hanna on erityisen kiinnostunut kasvisvoittoisesta ruoasta jossa yhdistyvät kaunis ulkonäkö sekä tietenkin herkullinen maku. Hannan viimeisin kirja Vege Talvi (Readme.fi) julkaistiin 2017 joulukuussa.
AINEKSET
2 dl vihreitä linssejä (kuivattuja) tai 2 pkt käyttövalmiita vihreitä linssejä
6 porkkanaa (eri värisiä)
1 pieni romanesco broccoli (voi korvata esim. parsakaalilla tai kukkakaalilla)
1 fenkoli
1 pieni bataatti (250 g)
3 raitajuurta (voi korvata punajuurella)
3 pientä punasipulia
3 oksaa rosmariinia
Oliiviöljyä
Suolaa
130 g rucolaa
200 g fetajuustoa
KORISTELUUN
Auringonkukansiemeniä / hampunsiemeniä
Rucolanversoja
KASTIKKEEKSI
Salaatin kastikkeeksi sopivat hyvin esim. granaattiomenamelassi, tumma balsamico tai yrttiöljy
Lisää muistilistaan

Suositukset