Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini tai hedelmäinen Chardonnay-valkoviini.
Huuhtele linssit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi, mutta edelleen napakoiksi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori juurekset. Paloittele porkkanat viistosti, siivuta fenkoli, paloittele bataatti ja irrota romanesco broccolista kukinnot. Leikkaa raitajuuret lohkoiksi. Kuori sipuli ja leikkaa sekin lohkoiksi.
Lado kasvikset uuninpellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia.
Paista kasviksia uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat al dente -kypsiä.
Anna kasvisten jäähtyä ja kokoa sitten salaatti tarjoiluastiaan.
Levitä astian pohjalle rucolaa, lisää päälle vihreät linssit ja sitten juurekset. Ripottele pinnalle murustettua fetajuustoa.
Voit vielä koristella annoksen auringonkukansiemenillä ja rucolanversoilla.
Salaatin kastikkeeksi sopivat hyvin esim. granaattiomenamelassi, tumma balsamico tai yrttiöljy.
Reseptin on tuottanut ruokakirjailija ja -bloggaaja Hanna Stolt. Hanna on erityisen kiinnostunut kasvisvoittoisesta ruoasta jossa yhdistyvät kaunis ulkonäkö sekä tietenkin herkullinen maku.
Tämä raikas ja lämmin salaatti on täynnä makua. Nauti Chardonnay-valkoviinin kanssa!
Katso reseptiMillaista viiniä caesar-, vuohenjuusto- ja nizzansalaatille? Katso täsmäviinisuositukset.
Lue lisääMiedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin kanssa.
Katso reseptiMakumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Katso resepti